Από το απόγευμα της Τρίτης, ξεκίνησε επίσημα στη Θεσσαλονίκη, η λειτουργία της νέας ομάδας άμεσης αντιμετώπισης συμβάντων της Αστυνομίας, η γνωστή και ως «Πάνθηρες» ή «Μαύροι Πάνθηρες».

Η ομάδα αποτελείται από αστυνομικούς, οι οποίοι, έκαναν για πρώτη φορά πεζές περιπολίες και έχουν και βαρύτερο οπλισμό, όπως το υποπολυβόλο MP5.

Την πρώτη μέρα της λειτουργίας της ομάδας, η έμφαση δόθηκε σε γνωστά σημεία της Θεσσαλονίκης όπου συχνά υπάρχουν προβλήματα παραβατικότητας.

Έτσι λοιπόν τοποθετήθηκαν ομάδες στο Ν. Σιδηροδρομικό Σταθμό, στην Πλατεία Ελευθερίας, στην Πλατεία Αριστοτέλους, στην πλατεία Ναβαρίνου και στον Λευκό Πύργο, με διαταγές να περιπολούν, να κάνουν ελέγχους σε υπόπτους και γενικότερα να είναι ιδιαίτερα εμφανής η παρουσία τους, για την αποτροπή εγκληματικών πράξεων και για την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες.

Οι «Πάνθηρες» θα επεμβαίνουν σε περιστατικά στον τομέα ευθύνης τους, ενώ αν χρειαστεί θα συνδράμουν σε οποιοδήποτε άλλο περιστατικό τους ζητηθεί.

Στη Θεσσαλονίκη μέχρι στιγμής, στη νέα ομάδα συμμετέχουν περίπου 30 αστυνομικοί και ο στόχος είναι στην πλήρη ανάπτυξη της, να γίνονται περιπολίες από ομάδες τουλάχιστον πέντε ατόμων, πρωί, μεσημέρι και βράδυ.

Πηγή: grtimes.gr