«Μου τηλεφώνησε το βράδυ της Κυριακής η κόρη μου και μου είπε ότι δεν έχει καλά νέα για τον Σταύρο. Μου είπε ότι έπεσε η μπασκέτα πάνω του και είναι στο νοσοκομείο. Ο Σταύρος ήταν ένα παιδί με πολύ μεγάλες προοπτικές. Ήταν ευφυής. Ήταν πολύ ταλαντούχος. Ήταν πράος και ήρεμος. Δυστυχώς ήταν πολύ άτυχος. Ούτε που φανταζόμουν ποτέ ότι θα του συνέβαινε κάτι τέτοιο», είπε στο OPEN ο παππούς του 19χρονου.

Μετά το δυστύχημα οι Αρχές συνέλαβαν έναν μηχανικό της Πολεοδομίας του Δήμου Χίου που στο παρελθόν βρισκόταν στον Δήμο Ονειρούπολης. Ο μηχανικός ισχυρίστηκε πως οι μπασκέτες στο γήπεδο της Δασκαλόπετρας είχαν τοποθετηθεί χρόνια πριν ο ίδιος βρεθεί στο Δήμο και ποτέ δεν του ζητήθηκε να ελεγχτούν. Μετά την κατάθεσή του ο μηχανικός αφέθηκε ελεύθερος.

Με εντολή της Εισαγγελίας έκλεισε το γήπεδο στη Δασκαλόπετρα.

Από το 1988 είχε τοποθετηθεί η φονική μπασκέτα

Ταυτόχρονα, όπως γίνεται γνωστό μέσα από την εισαγγελική έρευνα η μπασκέτα που στέρησε τη ζωή στον 19χρονο Σταύρο είχε τοποθετηθεί το 1988. Από εκείνη τη χρονική στιγμή μέχρι το 2000 οι μπασκέτες παρέμεναν στο σημείο χωρίς καμία πρόνοια για συντήρηση της βάσης.

Το 2002, πάρθηκε απόφαση αντικατάστασής τους, ωστόσο όπως γράφει η ιστοσελίδα politischios.gr, δεν εφαρμόστηκε ποτέ παρότι είχε ψηφιστεί και σχετικό κονδύλι. Η μοναδική ενέργεια που έγινε στο συγκεκριμένο γηπεδάκι στη Χίο ήταν η τσιμεντόστρωσή του, αφού πριν ήταν χωμάτινο.

Το σημείωμα συμμαθήτριας του 19χρονου Σταύρου

Φίλοι του άτυχου Σταύρου, ο οποίος σκοτώθηκε παίζοντας μπάσκετ, όταν τον καταπλάκωσε μια μπασκέτα, βρέθηκαν στον τόπο της τραγωδίας στη Χίο.

Μια φιλική οικογένεια, αλλά και συμφοιτητές του στην ΑΣΟΕΕ, όπου σπούδαζε λογιστική, πήγαν στο νησί και άφησαν λουλούδια, καθώς και σημειώματα, ενώ άναψαν και ένα καντήλι για τον αδικοχαμένο 19χρονο.

Το γράμμα που άφησε συμφοιτήτρια του Σταύρου: 

«Μας κοιτάς από ψηλά με τα λευκά φτερά σου. Η νιότη σου θα μείνει αιώνια και θα είσαι ήδη από τώρα στην Βασιλεία Του. Δε πονάς. Δε κλαις. Δεν κρυώνεις. Μας ζητάς μια προσευχή κι εσύ θα μεσιτεύεις για όλους μας πάνω απ’ τον γαλάζιο ουρανό. Στα πόδια της αφρισμένης θάλασσας οι άγγελοι ψάλλουν και υμνούν και στοργικά σε οδηγούν στους ανθισμένους κήπους του Παραδείσου. Λάμπουν τα μάτια, χτυπάει η καρδιά, ποθεί η ψυχή. Είσαι κοντά Του».