«Έχουν ήδη απομακρυνθεί δύο υπάλληλοι από το εστιατόριο και ένας αποχώρησε μόνος του. Τον συγκεκριμένο υπάλληλο φυσικά και τον γνωρίζω που έχει κάνει τις καταγγελίες αλλά δεν είχε υπάρξει ποτέ πρόβλημα μαζί του. Τι συμβαίνει πίσω από αυτό θα φανεί», δηλώνει ο Έκτορας Μποτρίνι.

Παρέμβαση για το θέμα έκανε και ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αυλωνίτης: «Γνωστοποίησα το θέμα σε όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα και θα έρθω σε επαφή και με τον υπουργό Εργασίας τον κύριο Βρούτση και ταυτόχρονα σκέφτομαι και άλλου είδους κοινοβουλευτικές ενέργειες έτσι ώστε να μεγιστοποιήσω το θέμα» δήλωσε στο OPEN.

«Για να μην ζήσουμε νέα υπόθεση Ιωαννίνων (σ.σ. θάνατος Βαγγέλη Γιακουμάκη) βγήκε και τα αποκάλυψε όλα αυτά ο νεαρός μάγειρας» είπε ο Στέφανος Νικόπουλος, ο δικηγόρος του 19χρονου ασκούμενου μάγειρα.

Ο 19χρονος μαθητευόμενος μάγειρας από την Κέρκυρα αποφάσισε να καταγγείλει όσα πέρασε στην κουζίνα του εστιατορίου όπου ανήκει στον Έκτορα Μποτρίνι για να μην υπάρξει ανάλογη υπόθεση με αυτή του Βαγγέλη Γιακουμάκη, δήλωσε ο δικηγόρος του.

Ο κ. Νικολόπουλος είπε πως ο Έκτορας Μποτρίνι μπορεί να ισχυρίζεται ό,τι θέλει και άφησε να εννοηθεί πως ο σεφ γνώριζε για τα όσα συνέβαιναν στην κουζίνα του εστιατορίου του στην Κέρκυρα. 

«Εάν γνωρίζει ή όχι θα προκύψει μέσα από την έρευνα. Μπορεί να ισχυρίζεται ό,τι αυτός νομίζει», είπε ο δικηγόρος του 19χρονου για τον Έκτορα Μποτρίνι, σημειώνοντας πως τον έκαιγαν με καυτό λάδι και με εργαλεία κουζίνας και ο 19χρονος έχει εξεταστεί ήδη από ιατροδικαστές και τα όσα υποστηρίζει θα αποδειχθούν μέσα από την έρευνα. «Αν πρόκειται για ατύχημα ή όχι θα αποφανθεί από τη Δικαιοσύνη», τόνισε.

Χαρακτήρισε απάνθρωπη τη συμπεριφορά που δέχτηκε ο πελάτης του και μίλησε για «πρωτοφανή, ακατανόητη, ανεξήγητη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του».

Ο 19χρονος μάγειρας καταγγέλλει ότι είχε υποστεί βασανιστήρια από τον αρχιμάγειρα του εστιατορίου, ενώ έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονται εγκαύματα στα χέρια του.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε, ο 19χρονος υποχρεωνόταν να δουλεύει 12 με 13 ώρες τη μέρα, ενώ ανάλογη αντιμετώπιση είχαν κι άλλοι νεαροί μάγειρες, που όμως φοβούνται να μιλήσουν.