Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ. δεν υπάρχουν -μέχρι στιγμής- στοιχεία που να παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια, ωστόσο, η συνδρομή των αστυνομικών του ΥΔΕΖΙ κρίθηκε απαραίτητη για την εξιχνίαση της υπόθεσης καθώς έχουν συμπληρωθεί 48 ώρες ερευνών χωρίς αποτέλεσμα. Μάλιστα, από το βράδυ της Τρίτης βρίσκεται στο νησί κι άλλο κλιμάκιο της Ασφάλειας Αττικής, με ειδικό εξοπλισμό γεωεντοπισμού στιγμάτων κινητών τηλεφώνων.

Υπενθυμίζεται πως το κινητό τηλέφωνο της Αγγλίδας αστροφυσικού ήταν εκτός λειτουργίας από το απόγευμα της Δευτέρας, όταν ξαφνικά την Τρίτη έδωσε ξανά σήμα από κεραία των Φούρνων Ικαρίας, που είναι απέναντι από την περιοχή Κεραμέ Αγίου Κηρύκου, όπου εντοπίζονται οι έρευνες. Πάλι όμως σταμάτησε να εκπέμπει.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο σύντροφος της Αγγλίδας αστροφυσικού δεν έχει πέσει σε καμία αντίφαση, ούτε έχει εκδηλώσει κάποια περίεργη συμπεριφορά. Επίσης, δεν υπάρχει καμία μαρτυρία που να δείχνει ότι κάτι συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες και το βράδυ της προηγούμενης Κυριακής ενώ σε ο,τι αφορά στις σταγόνες αίματος όλα δείχνουν ότι πρόκειται για ρινορραγία από φυσικά αίτια.

Ένα νέο στοιχείο που ήρθε να προστεθεί στην υπόθεση είναι ότι κατά το παρελθόν η 34χρονη γυναίκα φέρεται να είχε αντιμετωπίσει ψυχολογικά προβλήματα.

Το πρωί της Τετάρτης αναρτήθηκε Silver Alert για την εξαφάνιση της 34χρονης

Στο Silver Alert αναφέρεται πως η Natalie εξαφανίστηκε τη Δευτέρα 5 Αυγούστου από την περιοχή Φανάρι στην Ικαρία, καθώς και ότι έχει ύψος 1,67, καστανά μάτια.

Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε ανοιχτόχρωμα ρούχα τρεξίματος και αθλητικά παπούτσια. Επίσης έχει σκουλαρίκι κάτω από τα χείλη.

«Η ζωή της βρίσκεται σε κίνδυνο. Ο συναγερμός κοινοποιείται κατόπιν αιτήματος της Βρετανικής Πρεσβείας» καταλήγει το Silver Alert για την εξαφάνιση της 34χρονης. 

«Άκουσα φωνές στο δωμάτιο»

Εντύπωση προκαλούν πάντως όσα ανέφερε η καμαριέρα του ξενοδοχείου στον ξενοδόχο καθώς και την Αστυνομία: «Άκουσα κάποιες φωνές το προηγούμενο βράδυ. Σε έλεγχο μου στο δωμάτιο διαπίστωσα ότι υπήρχε σεντόνι απλωμένο στον καναπέ του υπνοδωματίου, κάτι που ίσως παραπέμπει στο συμπέρασμα ότι το ζευγάρι κοιμήθηκε σε ξεχωριστούς χώρους το προηγούμενο βράδυ», είπε η καμαριέρα στον ξενοδόχο Θεοδωρή Θεοδωράκη.

Την Τετάρτη αναμένονται τα αποτελέσματα από τα δείγματα που πήραν οι αστυνομικοί από το δωμάτιο του ζευγαριού.

Η 34χρονη αστροφυσικός Natalie Christopher είχε επισκεφτεί την Ικαρία στις 3 Αυγούστου μαζί με τον Κύπριο σύζυγό της. 

Το ζευγάρι διέμενε σε ξενοδοχείο στον οικισμό Κεραμέ ενώ τη Δευτέρα είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν αεροπορικώς στην Κύπρο. 

Το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο 38χρονος, η αστροφυσικός έλειπε από το δωμάτιο και επικοινώνησε μαζί της μέσω τηλεφώνου. Η γυναίκα του είπε πως είχε πάει για τρέξιμο. 

Η ώρα πέρασε και ο 38χρονος επιχείρησε να επικοινωνήσει με τη σύζυγό του, ωστόσο δεν κατάφερε να την εντοπίσει. 

Ο άνδρας πήγε στο αστυνομικό τμήμα και δήλωσε την εξαφάνισή της.