Η είδηση έχει επιβεβαιωθεί από επίσημες πηγές της ΕΛ.ΑΣ.

Μετά από σχεδόν 48 ώρες ερευνών, πεζοπόρο τμήμα διασωστών εντόπισαν τη σορό της γυναίκας στη χαράδρα που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 5 χλμ. από το ξενοδοχείο που διέμενε με τον 38χρονο Κύπριο σύντροφο της. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η 35χρονη Αγγλίδα αστροφυσικός βρέθηκε καταπλακωμένη από μεγάλη πέτρα, ανάμεσα σε θάμνους.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η τοποθεσία ταιριάζει και με το τελευταίο στίγμα που είχε δώσει το κινητό της τηλέφωνο. Να επισημάνουμε, πως από το βράδυ της Τρίτης είχε μεταβεί στην Ικαρία, με ελικόπτερο που διέθεσε ο στρατός, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ανάλυσης Πληροφοριών (ΔΙΔΑΠ) της ΕΛ.ΑΣ., με ειδικό εξοπλισμό γεωεντοπισμού.

Αυτοί είχαν εντοπίσει και το στίγμα του κινητού τηλεφώνου της άτυχης γυναίκας, οδηγώντας τις έρευνες σε αυτό το σημείο του νησιού.

Το θρίλερ της εξαφάνισης και το τραγικό τέλος

Ένα θρίλερ για γερά νεύρα με τραγική κατάληξη εκτυλίχθηκε τις τελευταίες τρεις ημέρες στην Ικαρία. Όλα ξεκίνησαν νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν πέντε λεπτά μετά τις 12:00 ο 38χρονος Κύπριος σύντροφος της Αγγλίδας αστροφυσικού παρουσιάστηκε στο Α.Τ. Αγίου Κηρύκου Ικαρίας για να δηλώσει την εξαφάνιση της. Το ζευγάρι είχε φτάσει στο νησί στις 3 Αυγούστου και διέμενε σε ξενοδοχείο ενοικιαζόμενων δωματίων, στην επαρχιακή οδό Αγίου Κηρύκου - Φάρων.

Ο 38χρονος Κύπριος κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι γύρω στις 9:30 το πρωί της Δευτέρας η σύντροφός του έφυγε από το δωμάτιο και πήγε για τρέξιμο και πεζοπορία, δίχως έκτοτε να δώσει κάποιο σημείο ζωής. Κατέθεσε ακόμα, ότι παρά τις επανειλημμένες κλήσεις στο κινητό της τηλέφωνο αυτή δεν απαντούσε. Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν επί τόπου έρευνες, ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή των παρόχων κινητής τηλεφωνίας για να εντοπίσουν το στίγμα της 35χρονης Αγγλίδας αστροφυσικού.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, από νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας και μέχρι το βράδυ της ίδιας ημέρας το κινητό ενεργοποιούσε την κεραία κινητής τηλεφωνίας με ονομασία «Φούρνοι» που βρίσκεται εγκατεστημένη στο γειτονικό νησί. Αυτό επιβεβαιώθηκε και από το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ανάλυσης Πληροφοριών (ΔΙΔΑΠ) της ΕΛ.ΑΣ. που πήγε στο νησί. Με βάση και αυτό το δεδομένο, οι έρευνες είχαν επικεντρωθεί στη νοτιοανατολική ακτή της Ικαρίας (βρίσκεται εγγύτερα στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων) στο τμήμα από τον Αγιο Κήρυκο έως την περιοχή Φάροι.

Τελικά, μετά από σχεδόν 53 ώρες ερευνών από ξηρά, αέρα και θάλασσα με τη συμμετοχή αστυνομικών, πυροσβεστών, λιμενικών και εθελοντών, εντοπίστηκε η σορός της άτυχης γυναίκας σε χαράδρα βάθους περίπου 20 μέτρων σε δύσβατο ορεινό σημείο της περιοχής Κεραμέ Αγίου Κηρύκου. Απαντήσεις για το πώς βρήκε τον θάνατο θα δώσει η ιατροδικαστική εξέταση.