Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο θάνατος της 34χρονης οφείλεται σε πτώση και ήταν ακαριαίος. Μάλιστα, οι διασώστες είχαν περάσει δύο φορές από το σημείο όπου εντοπίστηκε η 34χρονη, χωρίς όμως να καταφέρουν να την εντοπίσουν.

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής βρίσκονται στην Ικαρία για να αποκλείσουν το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας ενώ απομακρυσμένο είναι το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας. 

Η σορός της αστροφυσικού εντοπίστηκε περίπου στις 17:00 την Τετάρτη από εθελοντή πυροσβέστη που συμμετείχε στις έρευνες, ένα χιλιόμετρο από το δωμάτιο στο οποίο διέμενε με τον σύντροφό της.

Η 34χρονη Natalie Christopher βρέθηκε νεκρή σε χαράδρα 20 μέτρων, στη θέση Κεραμέ Αγίου Κήρυκου, πλακωμένη από βράχο και η πρώτη εκτίμηση της αστυνομίας είναι πως πρόκειται για δυστύχημα.

Η νεαρή αστροφυσικός, που βρισκόταν στην Ικαρία για διακοπές με τον Κύπριο σύντροφό της, αγαπούσε το τρέξιμο και την αναρρίχηση. Φαίνεται, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πως είτε προσπάθησε να αναρριχηθεί είτε να καταρριχηθεί και βρέθηκε στο κενό.

Εξετάζεται η εκδοχή να έπεσε, είτε κατά τη διάρκεια κατάβασης ή κατά τη διάρκεια ανάβασης μαζί με τον βράχο που την καταπλάκωσε. Ωστόσο, για τα ακριβή αίτια θανάτου θα αποφανθεί ο ιατροδικαστής.

Στο σημείο όπου εντοπίστηκε η σορός της 34χρονης θα γίνει αυτοψία, ενώ drone θα σαρώσει το μονοπάτι που ακολούθησε.

Ο χώρος αποκλείστηκε από την αστυνομία, ώστε να καταγραφούν όλα τα ευρήματα που μπορούν να οδηγήσουν στο πως έχασε τη ζωή της η Natalie Christopher.

Το μήνυμα του συντρόφου της 

Ο διασώστης Βαγγέλης Κριαράς ήταν ανάμεσα σε εκείνους που συμμετείχαν στις έρευνες για τον εντοπισμό της Νάταλι Κρίστοφερ. Μιλώντας λίγες ώρες μετά τον εντοπισμό της 34χρονης στο OPEN, αποκάλυψε ότι η Βρετανή αστροφυσικός είχε και χτυπήματα στο πρόσωπο από την πτώση.

«Αν είχαμε το στίγμα (του κινητού της) από την πρώτη στιγμή, ίσως να την είχαμε προλάβει. Δεν ξέρω αν ήταν ακαριαίος ο θάνατός της», τόνισε. Σημείωσε επίσης πως το σημείο όπου βρέθηκε είναι εξαιρετικά δύσβατο και οι διασώστες, κατά τη διάρκεια των ερευνών, είχαν περάσει από εκεί τουλάχιστον δυο φορές.

Μάλιστα με ανάρτησή του στο facebook, ο κ. Κριαράς έδωσε στη δημοσιότητα το μήνυμα του συντρόφου της 34χρονης αστροφυσικού ο οποίος είναι συντετριμμένος από τον θάνατο της αγαπημένης του.

«Να πεις σε όλους τους λεβέντες που βοήθησαν ένα μεγάλο ευχαριστώ. Πολιτική προστασία, εθελοντές πυροσβέστες… ευχαριστώ», του έγραψε ο 38χρονος Κυριάκος.