«Μετά την αυτοψία του χώρου όλη η κατάσταση συνάδει με πτώση από ύψος», δήλωσε αρχικά ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης και πρόσθεσε ότι η σορός της Natalie Christopher θα μεταφερθεί την Παρασκευή, στην Αθήνα για νεκροψία-νεκροτομή.

«Δεν υπάρχουν δορυφορικές κηλίδες υπάρχει μία πρωτογενής κηλίδα κάτω από το κεφάλι του θύματος. Και τα άλλα στοιχεία που έχουμε συλλέξει συνάδουν ότι επήλθε ακαριαίος θάνατος από πτώση από μεγάλος ύψος», είπε ο κ. Καρακούκης.

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής βρίσκονται στην Ικαρία για να αποκλείσουν το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας ενώ απομακρυσμένο είναι το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας. 

Η σορός της αστροφυσικού εντοπίστηκε περίπου στις 17:00 την Τετάρτη από εθελοντή πυροσβέστη που συμμετείχε στις έρευνες, ένα χιλιόμετρο από το δωμάτιο στο οποίο διέμενε με τον σύντροφό της.

Η 34χρονη Natalie Christopher βρέθηκε νεκρή σε χαράδρα 20 μέτρων, στη θέση Κεραμέ Αγίου Κήρυκου, πλακωμένη από βράχο.

Η νεαρή αστροφυσικός, που βρισκόταν στην Ικαρία για διακοπές με τον Κύπριο σύντροφό της, αγαπούσε το τρέξιμο και την αναρρίχηση.

Το μήνυμα του συντρόφου της 

Ο διασώστης Βαγγέλης Κριαράς ήταν ανάμεσα σε εκείνους που συμμετείχαν στις έρευνες για τον εντοπισμό της Νάταλι Κρίστοφερ. Μιλώντας λίγες ώρες μετά τον εντοπισμό της 34χρονης στο OPEN, αποκάλυψε ότι η Βρετανή αστροφυσικός είχε και χτυπήματα στο πρόσωπο από την πτώση.

«Αν είχαμε το στίγμα (του κινητού της) από την πρώτη στιγμή, ίσως να την είχαμε προλάβει. Δεν ξέρω αν ήταν ακαριαίος ο θάνατός της», τόνισε. Σημείωσε επίσης πως το σημείο όπου βρέθηκε είναι εξαιρετικά δύσβατο και οι διασώστες, κατά τη διάρκεια των ερευνών, είχαν περάσει από εκεί τουλάχιστον δυο φορές.

Μάλιστα με ανάρτησή του στο facebook, ο κ. Κριαράς έδωσε στη δημοσιότητα το μήνυμα του συντρόφου της 34χρονης αστροφυσικού ο οποίος είναι συντετριμμένος από τον θάνατο της αγαπημένης του.

«Να πεις σε όλους τους λεβέντες που βοήθησαν ένα μεγάλο ευχαριστώ. Πολιτική προστασία, εθελοντές πυροσβέστες… ευχαριστώ», του έγραψε ο 38χρονος Κυριάκος.