Η σορός της αστροφυσικού εντοπίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης από εθελοντή δασοπυροσβέστη. Ο 38χρονος σύντροφός της Κυριάκος, καλέστηκε να την αναγνωρίσει από τα παπούτσια που φορούσε.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο 38χρονος ήταν σε κατάσταση σοκ και τον κρατούσαν οι αστυνομικοί για να μην πάει στο σημείο όπου είχε βρεθεί νεκρή η 34χρονη.

«Φώναζε και έκλαιγε και ήθελε να πάει στο σημείο όπου τη βρήκαν» είπε ένας εθελοντής διασώστης. Ο 38χρονος «ήταν σε πανικό και πήγαινε πάνω κάτω, προσπαθώντας να προσπεράσει τους αστυνομικούς. Ήθελε να δει το πτώμα της. Πιστεύω πως δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ήταν νεκρή».

«Τον είδα και μετά αφού είχε ηρεμήσει. Το πρόσωπό του ήταν τελείως λευκό. Δεν έχω ξαναδεί άνθρωπο έτσι», τόνισε.

Η Natalie Christopher και ο σύντροφός της είχαν πάει στην Ικαρία για διακοπές.

Ο ιατροδικαστής, Νίκος Καρακούκης, που εξέτασε τη σορό της στο σημείο όπου βρέθηκε αποφάνθηκε πως ο θάνατός της ήταν ακαριαίος και οφείλεται στην πτώση από βράχο στον οποίο θέλησε να ανέβει ή να κατέβει.

«Με ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. Πήγαμε στην Ικαρία και μαζί με αστυνομικούς και διασώστες πήγαμε σε αυτό το σημείο που ήταν εντελώς δύσβατο, εντελώς... Όταν λέω εντελώς δύσβατο, δεν υπήρχε καμία πρόσβαση. Θέλει μία εξαιρετική προσπάθεια για να φτάσει κανείς εκεί», είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Νίκος Καρακούκης, προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών που εξέτασε τη σορό της Natalie Christopher.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «χρειάστηκαν 20 με 25 λεπτά για να κατέβουμε. Θα το πω ιατρικά: το να φτάσει κανείς εκεί ισοδυναμεί με δέκα τεστ κοπώσεως». Ο κ. Καρακούκης είπε πως «ο χώρος είχε διαφυλαχτεί εξαιρετικά από τους αστυνομικούς και έτσι έγινε μια πολύ καλή αυτοψία».

«Όλη η εικόνα συνάδει με πτώση από ύψος. Μιλάμε για μεγάλο ύψος, γύρω στα 20 μέτρα. Φαίνεται πως έπεσε από τα περίπου 20 μέτρα. Τα αίτια της πτώσης θα δοθούν με ακρίβεια από την επιστημονική έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., από τη νεκροψία-νεκροτομή και ενδεχομένως από εργαστηριακές εξετάσεις», ανέφερε ο κ. Καρακούκης.