Με δηλώσεις του στην «Ροδιακή», ο πατέρας των δύο νεαρών κοριτσιών εξηγεί τους λόγους της προσφυγής του στη δικαιοσύνη:

«Η δήλωση υποστήριξης κατηγορίας κατατέθηκε προκειμένου να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση των συνθηκών που οδήγησαν στο μοιραίο συμβάν.

Θεωρείται αυτονόητο ότι τυχόν ενέργειες που θα αναληφθούν εκ μέρους της οικογένειας μου, καθώς και εκ μέρους μου, θα αποσκοπούν πέρα από τη δίκαιη κατανομή ευθυνών, κυρίως στην εξάλειψη των παραγόντων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε επανάληψη παρόμοιων περιστατικών απώλειας ζωών», καταλήγει ο πατέρας.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, η δήλωση παράστασης προς υποστήριξη κατηγορίας έγινε κατά του διευθυντή του ξενοδοχείου, του ναυαγοσώστη αλλά και παντός άλλου υπευθύνου για τη πρόκληση του θανάτου των δύο άτυχων κοριτσιών.

Την Πέμπτη (8/8), κατατέθηκε ενώπιον της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου, για λογαριασμό της οικογένειας των κοριτσιών, δήλωση παράσταση πολιτικής αγωγής (δήλωση υποστήριξης κατηγορίας), μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου Βρυξελλών και Ρόδου κ. Φίλιππου Εμμανουήλ Τσαλαχούρη και των δικηγόρων Ρόδου κ.κ. Κώστα Ταμπάκη και Ευαγγελίας Ταμπάκη.

Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί ήδη ποινική δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού, το οποίο και είχε αναλάβει την προανάκριση της υπόθεσης. Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό είχαν συλληφθεί ο διευθυντής και ο ναυαγοσώστης του ξενοδοχείου, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου.

Μάλιστα, ο εισαγγελικός λειτουργός έχει ζητήσει να επιστραφεί η δικογραφία στο Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού προκειμένου να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση, στο πλαίσιο της οποίας θα ληφθούν στοιχεία και καταθέσεις που είναι σημαντικά για την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται πως το μοιραίο συμβάν σημειώθηκε στις 31 Ιουλίου 2019 οπότε και εντοπίστηκαν οι δύο νεαρές κοπέλες χωρίς τις αισθήσεις τους σε πισίνα ξενοδοχείου στη Ρόδο.