Στον Πύργο ο «μαϊμού» τεχνικός της Δ.Ε.Η έπεισε μια 95χρονη που διαμένει στο κέντρο της πόλης ότι υπήρχε κίνδυνος να ξεσπάσει πυρκαγιά στο σπίτι της από βραχυκύκλωμα, εξ αιτίας βλάβης στο δίκτυο παροχής ρεύματος.

Η ηλικιωμένη πείστηκε να βάλει ό,τι είχε και δεν είχε σε ένα σεντόνι και να τα βγάλει από το σπίτι για να μην καούν. Έτσι, ο αδίστακτος απατεώνας άρπαξε το σεντόνι στο οποίο είχε βάλει μετρητά ύψους 9.800 ευρώ.

Στο Αιτωλικό, μια 72χρονη έπεσε θύμα απατεώνα που επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της, προσποιήθηκε τον αστυνομικό και της είπε ότι η εγγονή της έχει προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο και κινδύνευε να πάει στην φυλακή, αν δεν πλήρωνε ένα σοβαρό ποσό για να τη «ρίξουν στα μαλακά». Η ηλικιωμένη πείστηκε να βάλει σε μια σακούλα 5.000 ευρώ και να τα αφήσει ακριβώς έξω από το σπίτι της. 

Λίγο αργότερα, μια άγνωστη γυναίκα παρέλαβε τη «χρυσή» σακούλα και έσπευσε να εξαφανιστεί. Όταν αποκαλύφθηκε η απάτη, οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος ξεκίνησαν αναζητήσεις για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών, που όμως απέβησαν άκαρπες.