Δεύτερη φωτιά μέσα σε λίγη ώρα στην Αττική, αφού μετά το πύρινο μέτωπο στον Μαραθώνα, εκδηλώθηκε πυρκαγιά και στο Ζούμπερι.

Η φωτιά καίει εντός των κατασκηνώσεων στον Άγιο Ανδρέα σε δασική έκταση. Στο σημείο επιχειρούν 29 πυροσβέστες, 13 οχήματα, επτά αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, όπως και εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής.

Η κυκλοφορία στους δρόμους όπου είχε διακοπεί νωρίτερα, αποκατάσταθηκε πριν λίγο.

Η φωτιά σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είναι σε ύφεση και έχει οριοθετηθεί από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, γεγονός που καθιστά πιο εύκολο το έργο της κατάσβεσης, ωστόσο στο σημείο παραμένουν όλες οι δυνάμεις, μέχρι να τεθεί υπό έλεγχο.

Στην συγκεκριμένη πυρκαγιά, για καθαρά για προληπτικούς λόγους, απομακρύνθηκαν τα παιδιά από τις κατασκηνώσεις της περιοχής, χωρίς να υπάρξει άμεσος κίνδυνος και μεταφέρθηκαν στην παραλία, μέχρι να γίνει κατάσβεση.

Για τον λόγο αυτό μετέβη στο σημείο και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος μίλησε με τους υπευθύνους των κατασκηνώσεων και με τα παιδιά καθησυχάζοντας τους, ενώ για να νοιώθουν ακόμα πιο ασφαλείς, έδωσε εντολή και μετέβη από τη θάλασσα σκάφος του Λιμενικού και περιπολεί μπροστά στην παραλία.

Στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων του δήμου Αθηναίων επέστρεψαν τα 288 παιδιά των «Παιδικών Εξοχών», που προληπτικά είχαν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο στην παραλία του Αγίου Ανδρέα, λόγω της πυρκαγιάς στο Ζούμπερι, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του δήμου.

«Από την πρώτη στιγμή εφαρμόστηκε, παρουσία κλιμακίου της Δημοτικής Αστυνομίας που έσπευσε στο σημείο, κατά γράμμα ό,τι προβλέπει το σχέδιο ασφαλείας των Παιδικών Κατασκηνώσεων του δήμου Αθηναίων και τα παιδιά μεταφέρθηκαν προληπτικά στο προβλεπόμενο από το σχέδιο ασφάλειας σημείο στην παραλία του Αγίου Ανδρέα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: irafina.gr