Καίει ακόμα η φωτιά που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου στην Ελαφόνησο, εξαιτίας της οποίας, είχε δοθεί εντολή για εκκένωση κάμπινγκ, αλλά και ενός ξενοδοχείου, για προληπτικούς λόγους.

Επίσης όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Αδαμαντία Τζανετέα, «είναι πολλοί οι επισκέπτες του νησιού που αποφάσισαν να φύγουν από την Ελαφόνησο, λόγω της πυρκαγιάς», με αποτέλεσμα να υπήρχε έντονη κίνηση στο λιμάνι.

Πλέον η κατάσταση σύμφωνα με την πυροσβεστική είναι καλύτερη, ωστόσο στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις, καθώςπνέουν ισχυροί άνεμοι και υπήρξαν μικρές αναζωπυρώσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Στην περιοχή επιχειρούν 45 πυροσβέστες, 15 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, δύο αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν τέσσερις υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Σε ύφεση βρίσκεται και η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στον Μαραθώνα.

Όπως έγινε γνωστό έχει οριοθετηθεί από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, γεγονός που καθιστά πιο εύκολο το έργο της κατάσβεσης, ωστόσο παραμένουν όλες οι δυνάμεις, μέχρι να τεθεί υπό έλεγχο.

Στο σημείο επιχειρούν 146 πυροσβέστες, 47 οχήματα, 3 ομάδες του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, επτά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν πέντε υδροφόρες της Περιφέρειας, τέσσερις υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντικά οχήματα.