Οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο στοχευμένης δράσης σε διάφορα σημεία του κέντρου της πόλης και προχώρησαν σε έλεγχο 47 ατόμων και δύο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και παροχής υπηρεσιών.

«Σκοπός των ελέγχων που διενεργούνται και θα συνεχίσουν με αμείωτη ένταση, είναι η πρόληψη και η καταστολή της εγκληματικότητας και η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες», αναφέρεται σε σχετική σημερινή ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Η σύλληψη των τριών ατόμων, αφορά παράβαση του Νόμου «Περί Όπλων», παραβάσεις του Νόμου «Περί Τελωνειακού Κώδικα» και πλαστογραφία, ενώ σε βάρος δύο εξ’ αυτών σχηματίστηκε και δικογραφία για κλοπή.

Στη διάρκεια, δε, των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου, προσήχθησαν τρεις αλλοδαποί καθώς δεν έφεραν έγγραφα που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια, σχηματίστηκε δικογραφία, εκτός ορίων αυτοφώρου, σε βάρος 24χρονου αλλοδαπού, για περίπτωση κλοπής κινητού τηλεφώνου που έλαβε χώρα σε προγενέστερο χρόνο και βεβαιώθηκαν παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Κατασχέθηκαν επίσης αδασμολόγητα οινοπνευματώδη ποτά και λαθραία καπνικά προϊόντα, τρεις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και δύο εξωτερικοί δίσκοι Η/Υ, πτυσσόμενο μαχαίρι, ποδήλατο και κινητό τηλέφωνο, η νομιμότητα κατοχής των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί.