Ο γιος του 70χρονου είπε για το δυστύχημα που συνέβη το βράδυ της Παρασκευής με αποτέλεσμα, τον θάνατο δύο ανδρών 60 και 70 ετών και να τραυματιστεί σοβαρά η αδερφή τους:

«Είμαστε τόσο στεναχωρημένοι όλοι που δεν δηλώσεις θέλουμε να κάνουμε. Ενδεχομένως στην πορεία, θα πούμε κάτι, αλλά προς το παρόν δεν έχουμε ούτε γνώμη, ούτε άποψη για το πώς έγινε το περιστατικό. Ενημερωθήκαμε από το λιμεναρχείο λίγες ώρες μετά το συμβάν. Η βάρκα ήταν του θείου μου και ήταν νόμιμη, είχε τα πάντα και επίσης ήταν η ώρα επιτρεπτή και μπορούσε να ψαρέψει και χωρίς φως, αλλά η λάμπα ήταν αναμμένη. Κάθε χρόνο έρχονταν για διακοπές στο Πόρτο Χέλι και φέτος μετά από πολλά χρόνια ήρθε και η αδερφή τους και έγινε το μοιραίο».

Όσον αφορά την απόφαση του δικαστηρίου για τον 44χρονο είπε, «δεν έχουμε πάρει κάποιο έγγραφο, δεν μπορώ να κρίνω την απόφαση»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, ένας καπετάνιος ενός σκάφους αναψυχής και αυτός που ενημέρωσε το λιμενικό και τις αρχές ότι έγινε η σύγκρουση του φουσκωτού με τη βάρκα είπε,

«είδα από μακριά να έρχεται ένα σκάφος (το φουσκωτό) με μεγάλη ταχύτητα. Από την εμπειρία μου θεωρώ πως πήγαινε με περισσότερους από 40 κόμβους. Είδα ένα άλλο σκάφος να έχει έναν λευκό περίβλητο φανό. Χωρίς να κόψει ταχύτητα έπεσε πάνω του. Κατευθείαν με το βοηθητικό σκάφος, πήγα να βοηθήσω. Βρήκα έναν άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του. Τον ανέβασα στο σκάφος και πήγαμε στην προβλήτα».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open επικαλούμενο πηγές των λιμενικού, αυτή η κατάθεση είναι πολύ σημαντική γιατί δείχνει ότι η βάρκα είχε φως.

Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο ιδιοκτήτης του φουσκωτού πιθανότατα μπερδεύτηκε με τα φώτα που είχαν ανάψει σπίτια στην παραλία και έπεσε πάνω στη βάρκα χωρίς να κόψει ταχύτητα.

Πηγή: argolikeseidhseis.gr