Μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στη θέση Καμπιά, ανάμεσα στα χωριά Μακρυμάλλη και Πλατάνια. Ήταν ένα από τα δύο μεγάλα μέτωπα μαζί με αυτό κοντά στο χωριό Σταυρός. Η τοποθεσία είναι ουσιαστικά η χαράδρα ανάμεσα στα Πλατάνια και στη Μακρυμάλλη και η κατάσταση τείνει να ξεπεράσει την απλή αναζωπύρωση. Αυτή τη στιγμή στο σημείο επιχειρούν πτητικά μέσα.

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ ο απερχόμενος περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, έχουν γίνει στάχτη 25.000 στρέμματα. 

«Μιλάμε για τεράστια οικολογική καταστροφή, μιλάμε για μια περιοχή Natura τον "πνεύμονα" της Εύβοιας» είπε ο κ. Μπακογιάννης.

Την πληγείσα περιοχή επισκέφθηκε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης λέγοντας πως θα ξεκινήσει άμεσα η καταγραφή των ζημιών.

«Εύσημα» στο συντονισμό για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς έδωσε στον κρατικό μηχανισμό ο Ευρωπαίος Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης«Με την εμπειρία μου ως επίτροπος σε πολλές περιοχές του κόσμου σε ό,τι αφορά τις πυρκαγιές, θέλω να πω ότι μου έκανε εξαιρετική εντύπωση ένας σπάνιος συντονισμός που επιδείχτηκε τις τελευταίες δύο μέρες στην Εύβοια» είπε ο κ. Στυλιανίδης και σημείωσε: «Η Ευρώπη θα μείνει δίπλα στην Ελλάδα και ό,τι χρειαστεί νομίζω θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε να περιοριστούν οι απώλειες της οικολογικής καταστροφής».

Με μηχανήματα και μπουλντόζες οι δυνάμεις δημιούργησαν αντιπυρικές ζώνες εμποδίζοντας καταρχάς τη φωτιά να προχωρήσει προς τα Ψαχνά, ενώ με υπεράνθρωπες προσπάθειες οι πυροσβέστες δημιούργησαν ασπίδα προστασίας κυρίως για τα χωριά Μακρυμάλλη και Κοντοδεσπότι, στα οποία οι φλόγες πλησίασαν επικίνδυνα τα σπίτια.

Οι πληροφορίες από την πυροσβεστική αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν κατεστραμμένα σπίτια, έχουν καεί όμως αυτοκίνητα.

Οι ρίψεις με εναέρια μέσα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 6 το πρωί της Τετάρτης.