Οι νεφώσεις στα βόρεια ορεινά που υπάρχουν ήδη από τις προμεσημβρινές ώρες, θα αυξηθούν γρήγορα και θα εκδηλωθούν καταιγίδες αρχικά στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία και αργότερα στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Δυτικής Στερεάς και στα ορεινά της Πελοποννήσου.

Τις βραδινές ώρες οι καταιγίδες θα περιοριστούν στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Ο παρακάτω χάρτης δείχνει τις περιοχές όπου περιμένουμε βροχοπτώσεις και επισημαίνονται οι περιοχές με αυξημένη πιθανότητα χαλαζοπτώσεων τις απογευματινές ώρες.

Η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή κυρίως στη Δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο, όμως στα νότια ηπειρωτικά, στη Δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία και την Ανατολική Θράκη ο υδράργυρος θα ξεπεράσει και πάλι τοπικά τους 35°C με αυξημένα επίπεδα δυσφορίας.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 4-6 μποφόρ και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως θυελλώδεις 7 μποφόρ. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι και στη Βόρεια Ελλάδα τοπικά οι καταιγίδες θα προκαλέσουν ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους.