Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ-1, με αφορμή τη φωτογραφία που δημοσίευσε στο facebook της και δείχνει τη Μυρτώ να κάνει το πρώτο της μπάνιο στη θάλασσα εδώ και επτά χρόνια, η κυρία Κοτρώτσου είπε ότι έχει αναγκαστεί να «γίνει ζητιάνα» για την αποθεραπεία της Μυρτώς.

«Το κράτος δεν βοηθά στο παραμικρό, όχι και θλίβομαι όταν ακούω για επιδόματα σε κάποιες ομάδες ανθρώπων» είπε η μητέρα της κοπέλας.

«Δεν θα πω αν είναι σωστό ή λάθος. Δεν δίνεται το παραμικρό, δεν υπάρχει καν το επίδομα βοήθειας δευτέρου προσώπου, η απόφαση γράφει ότι χρειάζεται άτομο γιατί είναι αδύνατο να αυτοεξυπηρετηθεί, όμως δεν δίνεται κάνενα επίδομα. Είναι σαν να σου λένε κόψε το λαιμό σου, Και αυτό κάνουμε» είπε.

«Υπάρχει ένα εξωιδρυματικό ποσό, των 700 ευρώ που με αυτό πρέπει να κάνεις τα πάντα. Παίρνω 700 ευρώ και τα έξοδα είναι με 3.000».

«Κακά τα ψέματα αν δεν υπήρχαν κάποιοι να μας βοηθήσουν, δεν υπήρχε περίπτωση να ζούμε»

«Ίσως την πάω Ρωσία να κάνει κάποιες θεραπείες υπερβαρικού οξυγόνου. Παρακολουθώ και όπου έχω τη δυνατότητα, πρέπει να βγω να ζητήσω γιατί έχω γίνει ζητιάνα, το κράτος αποβλέπει στην ιδιωτική πρωτοβουλία» είπε.