Την αποχαιρετιστήρια Λειτουργία τέλεσε σήμερα Κυριακή 18 Αυγούστου, στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Καλαβρύτων, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος.

Η παραίτηση υπεγράφη χθες 17 Αυγούστου, ημέρα που χειροτονήθηκε Δεσπότης και αύριο Δευτέρα κατατίθεται επισήμως η παραίτησή του στην Ιερά Σύνοδο.

Ο κ. Αμβρόσιος, είπε στους πιστούς που παραβρέθηκαν στη λειτουργία: «Σήμερα είναι η τελευταία μουλειτουργία ως μητροπολίτης στο χώρο αυτό. Χθες υπεγραψα και αύριο καταθέτω την παραίτησή μου στη Σύνοδο. Εχω 41 χρόνια ως μητροπολίτης, από το πρωι μέχρι το βράδυ εργάζομαι για σας, πολλές φορές ξενυχτώ, προσευχόμενος. Ζητάω από το θεό και από εσάς συγγνώμη για όσα σας στενοχώρησαν και σας ελύπησαν.Σας είμαι ευγνώμων για την αγάπη σας και για τη συνεργασία σας

Μπήκα στα 82 πια και πρέπει να κοιτάξω λίγο τον εαυτό μου και να αφήσω τις πολλές ευθύνες και μάλιστα σε μια εποχή που και η πατρίδα κινδυνεύει και η πίστη διώκεται. Ευχαριστώ το θεό που με αξίωσε να τον υπηρετήσω».

Μετά την επίσημη κατάθεση της παραίτησής του, η Ιερά Σύνοδος θα ενεργοποιήσει τις διαδικασίες εκλογής νέου Μητροπολίτη.

Στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλαβρύτων, βρέθηκε η απερχόμενος Δήμαρχος κ. Λαζουράς και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ. Παπαδόπουλος με τον Μητροπολίτη να τους ευχαριστεί για την επί σειρά ετών αγαστή συνεργασία και με του δύο και τους δώρησε ένα αναμνηστικό.

Στον Ιερό Ναό, ήταν επίσης, ο τ. Βουλευτής και Νομάρχης κ. Κατσικόπουλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Χουλιάρας, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μαγκαφάς, ο καθηγητής ιατρικής κ. Γεώργιος Ζωγράφος και πολλοί άλλοι.  

Υπενθυμίζεται ότι ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος είχε αναγγείλλει την παραίτησή του από το 2017, ωστόσο το Φεβρουάριο του 2019 είχε δηλώσει ότι το... ξανασκέφτηκε.