Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Λουκάς Σαμαρτζής, με αφορμή τις εικόνες που δημοσιεύτηκαν το Σάββατο με ένα μικρό παιδί να προσπαθεί να προστατευτεί από μπαλωθιές που έπεσαν σε κρητικό γλέντι, σχολίασε πως «όλα αυτά πρέπει να σταματήσουν, είναι απαράδεκτα. Δεν έβαλαν μυαλό με αυτά που έχουν συμβεί; Με το δικό μας κακό που πάθαμε;»

Ο κ. Σαμαρτζής εξέφρασε την οργή του για το νομοθετικό πλαίσιο τονίζοντας πως «πρέπει να παρέμβει το κράτος και να αλλάξει το νόμο και όποιος πυροβολεί να μπαίνει αμέσως φυλακή, για να μην το ξανακάνει άλλος άνθρωπος». «Αμέσως αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους, χωρίς τίποτα. Του έβαλαν όρο να μην πάει στο χωριό του. Κουταμάρες...», είπε για τον άνθρωπο που πυροβόλησε και υπογράμμισε πως «δεν είναι αμέλεια. Όταν παίρνει κάποιος πιστόλι, κάπου θα πάει η σφαίρα. Δεν υπάρχουν αδέσποτες σφαίρες, τι είναι οι σφαίρες σκυλιά;».

Ο ίδιος μίλησε με σκληρά λόγια για τον υπεύθυνο της τραγωδίας και είπε χαρακτηριστικά πως «μας διέλυσε το σπίτι. Ο κάθε ανεγκέφαλος, παίρνει ένα όπλο και σκοτώνει τα όνειρα ενός παιδιού».

Αναφερόμενος στην κατάσταση υγείας του παιδιού του σημείωσε πως είναι λίγο καλύτερα και πλέον η οικογένεια περιμένει «τελειώσει τη θεραπεία για να πάμε σε κέντρο αποκατάστασης».