Ήταν λίγο πριν τις 10:00 το πρωί, όταν ο νεαρός αντιλήφθηκε να χτυπάει ο συναγερμός της κατοικίας. Οι γονείς του έλειπαν σε διακοπές και ήταν μόνος του στη διώροφη μεζονέτα.

Έτσι αποφάσισε να ανοίξει την πόρτα και να δει τι συμβαίνει. Πριν προλάβει, όμως, να το κάνει οι τέσσερις δράστες είχαν παραβιάσει μία μπαλκονόπορτα κι είχαν ήδη μπει στο σπίτι. Μάλιστα, είχαν βάλει τον συναγερμό που χτύπαγε συνεχώς σε έναν κουβά με νερό προκειμένου να μειωθεί η ένταση ήχου και να μην γίνουν αντιληπτοί από γείτονες.

Όπως ανέφερε στους αστυνομικούς ο νεαρός, οι δράστες είναι τέσσερις Ρομά που τον ακινητοποίησαν με την απειλή βίας.

Ο ένας πρόσεχε τον 19χρονο κι οι άλλοι τρεις έκαναν το σπίτι άνω κάτω ψάχνοντας για χρήματα και κοσμήματα. Ο νεαρός προσπάθησε να κρατήσει την ψυχραιμία του, καθώς -όπως ανέφερε- αυτός που τον κρατούσε συμπεριφέρονταν σαν τοξικομανής και τον απειλούσε ότι θα τον σπάσει στο ξύλο αν δεν τους αποκάλυπτε που είναι κρυμμένα τα λεφτά και τα κοσμήματα.

Μετά από λίγη ώρα οι τέσσερις δράστες έφυγαν, έχοντας αρπάξει χρήματα και κοσμήματα από τη μεζονέτα στην Αγία Παρασκευή.

Η αίσθηση που υπάρχει στην ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι πιθανότατα οι ληστές νόμιζαν ότι δεν είναι κανείς στο σπίτι και είχαν πρόθεση τη διάρρηξη. Αυτό, καθώς δεν είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και «χτύπησαν» ώρα με κίνηση σε μία πυκνοκατοικημένη περιοχή.