Πρωί δευτέρας και οι δύο αλλοδαποί εισβάλουν στο κατάστημα, ακινητοποιούν με βία τον ιδιοκτήτη και τον απειλούν με πιστόλι. Τον δένουν, τον φιμώνουν και αρπάζουν ότι βρίσκουν μπροστά τους και φεύγουν τρέχοντας από το κοσμηματοπωλείο. Από το σημείο περνά ένας υπαρχιφύλακας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, ο οποίος αντιλαμβάνεται τι έχει συμβεί, κυνηγά τους δράστες και καταφέρνει να ακινητοποιεί τον έναν. 

Λίγη ώρα αργότερα, μετά από αστυνομική επιχείρηση στο ΚΤΕΛ νομού Αχαΐας (σ.σ. επιχείρησε να ταξιδέψει για Αθήνα), εντοπίζεται από τους αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών και ο δεύτερος δράστης. Αμφότεροι οδηγούνται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών και διαπιστώνεται ότι πρόκειται για έναν 35χρονο κι έναν 41χρονο (αλλοδαποί), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για ληστεία και παράβαση του νόμου για τα όπλα. 

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σε κοινόχρηστο χώρο και διαμέρισμα που διέμενε ο 41χρονος στην Πάτρα, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν το μεγαλύτερο μέρος των κλοπιμαίων και ένα πιστόλι με τέσσερα φυσίγγια. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ τα κοσμήματα επιστράφηκαν στον ιδιοκτήτη τους.