Κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, ιδιωτικό ελικόπτερο τύπου Agusta 109 κατέπεσε στις 15:40 της Τρίτης στη θαλάσσια περιοχή του διαύλου Πόρου - Γαλατά, ενώ νωρίτερα φέρεται να είχε πέσει σε καλώδια της ΔΕΗ. 

Στο σημείο όπου βρίσκεται η άτρακτος του ελικοπτέρου βρίσκονται προληπτικά για λόγους ασφαλείας δύο πλωτά του Λιμενικού Σώματος.

Σε συνεννόηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας με το θάλαμο επιχειρήσεων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, υπάρχει έγκριση για μετακίνηση της ατράκτου σε ασφαλές σημείο προκειμένου να μη δημιουργεί κίνδυνο για τη θαλάσσια ναυσιπλοΐα αλλά και να εξεταστεί από ειδικούς εμπειρογνώμονες.

Κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.εντόπισε στο σημείο της πτώσης δύο σορούς ανδρών, ρωσικής υπηκοότητας, επιβατών του ελικοπτέρου.

Λίγο αργότερα εντοπίστηκε ακόμη μία σορός άνδρα, του Έλληνα χειριστή του ελικοπτέρου. 

Οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλου αγνοουμένου ολοκληρώθηκαν αργά το απόγευμα.

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν το ελικόπτερο να έχει ξεκινήσει από το Kρανίδι, ακολούθως να πηγαίνει στο Γαλατά για να πάρει άτομα, με σχέδιο πτήσης προς το Ελ.Βενιζέλος.

Στις έρευνες συμμετείχαν έξι πλωτά του Λιμενικού, έξι ιδιωτικά σκάφη, τρείς λάντζες, δύτες της Ομάδας Υποβρυχίων Αποστολών και ελικόπτερο Super Puma..

Λόγω της πρόσκρουσης του ελικοπτέρου στα ηλεκτροφόρα καλώδια έχει προκληθεί διακοπή ρεύματος στον Πόρο. Στο νησί αποστέλλονται γεννήτριες