Σύμφωνα με το parianostypos.gr, πριν από περίπου ένα χρόνο, ο Αυστριακός Christopher Spreizer, ιατρός ακτινολόγος στο επάγγελμα ήταν σε διακοπές με την οικογένειά του στην Πάρο, επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας, όταν κάποιος από την παρέα του είχε ένα ορθοπεδικό μικροατύχημα.

Εκείνος και τα παιδιά του, πρόσεξαν την έντυπη ανακοίνωση που ήταν αναρτημένη στο χώρο και καλούσε τους πολίτες σε προσφορά αρωγής για την κάλυψη των πολλών ελλείψεων στην μεγαλύτερη υγειονομική μονάδα του νησιού.

Ο γιατρός έσπευσε να δηλώσει «παρών» στο κάλεσμα, και ήρθε αμέσως σε επικοινωνία με τον Επιστημονικό Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Πάρου κ. Γιώργο Τζανίδη εκφράζοντας την επιθυμία του να δωρίσει έναν σύγχρονο υπερηχογράφο για τις υγειονομικές ανάγκες των πολιτών του νησιού.

Αμέσως ξεκίνησαν οι τυπικές διαδικασίες για την υλοποίηση της δωρεάς, και σήμερα ένα χρόνο μετά, καθώς αυτές ολοκληρώθηκαν, ο υπερηχογράφος βρίσκεται στην Πάρο.

Παρά την έλλειψη Ακτινολόγου (διορισμός αναμένεται), το μηχάνημα χρησιμοποιήθηκε σε περισσότερους από 50 ασθενείς μέχρι και σήμερα (επείγοντα περιστατικά).

Σημειώνεται ότι ο Αυστριακός δωρητής, είναι λάτρης των Κυκλάδων και ειδικά της Πάρου την οποία επισκέπτεται οικογενειακώς κάθε χρόνο.

Υπηρέτησε ως ακτινολόγος για 20 χρόνια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Graz,και τα τελευταία δύο χρόνια διατηρεί το δικό του Ιατρικό Κέντρο πλησίον της πόλης του Graz.

Κατά την παράδοση του υπερηχογράφου στο Κ.Υ. Πάρου, ο Επιστημονικός Διευθυντής κ. Τζανίδης ευχαρίστησε θερμά τον κ. Spreizer για τη δωρεά του.