Χρειάστηκαν επιπλέον 20 ημέρες ερευνών από διάφορες Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., το Λιμενικό και το ΣΔΟΕ, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εξάρθρωση της μεγαλύτερης εγκληματικής οργάνωσης παραγωγής, διακίνησης και εξαγωγής λαθραίων καπνικών προϊόντων (σ.σ. πακέτα τσιγάρων και καπνού).

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας, εντοπίστηκε μία ακόμη αποθήκη σε περιοχή της Βοιωτίας, αλλά κι σε ένα ιδιωτικό πάρκινγκ στον Ασπρόπυργο, όπου βρέθηκαν μηχανολογικός εξοπλισμός και τεράστιος όγκος πρώτων υλών για την παρασκευή - συσκευασία τσιγάρων. Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ. το εμπορικό κόστος των κατασχεθέντων αντικειμένων - υλικών, υπερβαίνει τα 2.000.000 ευρώ, ενώ σχηματίστηκε συμπληρωματική δικογραφία σε βάρος 4 Ελλήνων και ενός αλλοδαπού για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις της νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα (λαθρεμπόριο).

Για τη μεταφορά των υλικών, τα μέλη της συμμορίας χρησιμοποιούσαν φορτηγά και επιβατικά οχήματα, τα οποία κινούνταν λαμβάνοντας μέτρα αντιπαρακολούθησης και αποπροσανατολισμού, ενώ επίσης είχαν ταξινομηθεί σε στοιχεία ανύπαρκτων προσώπων. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στους παραπάνω χώρους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- 3 φορτηγά και 7 επικαθήμενα οχήματα

- ένα αυτοκίνητο

- 2 περονοφόρα οχήματα (κλαρκ)

- 3 χειροκίνητα παλετοφόρα

- 2 ηλεκτρογεννήτριες

- ξηραντήρας

- 30.200.000 αναπτύγματα πακέτων τσιγάρων (ετικέτες)

- 26.368.000 «sticks» φίλτρων τσιγάρων

-1.704 ρολά τυλίγματος τσιγάρων

- 5.032 ρολά χαρτόνι, μέρους συσκευασίας πακέτου τσιγάρων διαφόρων διαμετρημάτων

- 8.757 ρολά αλουμινόχαρτο

- 3.803 ρολά περιτυλίγματος (ζελατίνα)

- 1.272 ρολά αποσφραγιστικής ταινίας πακέτου τσιγάρων

- 9.060 χαρτοκιβώτια αποθήκευσης- μεταφοράς τσιγάρων

-500 πλαστικά τελάρα μεταφοράς λαθραίου καπνού

- 66 πλαστικά δοχεία διαφόρων χωρητικοτήτων με κόλλα συγκόλλησης συσκευασίας τσιγάρων

- 5 συσκευές τηλεφώνων

- ζεύγος πινακίδων βουλγαρικών Αρχών

- 6.063 ρολά επιστομίου

- δίκτυο χαλκοσωλήνων

- εργαλειοφόρο

-2 μονάδες εξαερισμού και 3 μονάδες κλιματισμού.

Σύμφωνα με εμπειρογνώμονες από τον κλάδο της καπνοβιομηχανίας, τα κατασχεθέντα προϊόντα -εκτός από τον καπνό- αποτελούν το σύνολο των απαιτούμενων υλικών για την παρασκευή 604.000.000 στικς τσιγάρων. Τονίζεται ότι στην περίπτωση που τα τσιγάρα είχαν διατεθεί στην αγορά οι διαφυγόντες δασμοί - φόροι σε βάρος του ελληνικού δημοσίου θα υπερέβαιναν τα 100.000.000 ευρώ,

Οι 10 συλλήψεις και οι 128 τόνοι καπνού

Να θυμίσουμε ότι είχε προηγηθεί η εξάρθρωση του κύριου κορμού της εγκληματικής οργάνωσης, μετά από αστυνομική επιχείρηση στις περιοχές της Ελευσίνας, της Καλλιθέας, του Κάστρου Βοιωτίας και της Αταλάντης Φθιώτιδας. Τότε είχαν συλληφθεί 10 Έλληνες (σ.σ. ανάμεσα τους και πολλοί ομογενείς από την πρώην ΕΣΣΔ), ενώ στο πλαίσιο των ερευνών σε 3 αποθήκες βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν πάνω από 128 τόνοι κατεργασμένου, ακατέργαστου και αποσπασμάτων καπνού, καθώς επίσης και πλήρης μηχανολογικός εξοπλισμός κατάλληλος για την επεξεργασία καπνού και την τυποποίηση τσιγάρων. Υπολογίζεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί, φόροι και λοιπές επιβαρύνσεις που στερήθηκε το Δημόσιο, από την καταμέτρηση μόνο του κατεργασμένου καπνού και των παρασκευασμένων τσιγάρων, ξεπερνούν τα 5.500.000 ευρώ.