Ο αρχηγός της Αστυνομίας έστειλε τις δηλώσεις του συνδικαλιστή Αστυνομικού στην Εισαγγελία Αθηνών, διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ ακόμα και ο φορέας που «εκπροσωπούσε» ο κ. Μπαλάσκας, η ΠΟΑΣΥ, τον άδειασε μιλώντας για «προσωπικές απόψεις που δεν μας εκφράζουν». 

Σε νέα του εμφάνιση στο Star, ο Σταύρος Μπαλάσκας, ισχυρίστηκε ότι η δήλωσή του παρερμηνεύθηκε και πως αφορούσε «συμπεριφορές και όχι ανθρώπους». 

«Ποτέ δε θα έλεγα ανθρώπους σκόνη ή σκουπίδια» σημείωσε ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ. «Αν δει κάποιος όλη τη δήλωσή μου θα καταλάβει, γιατί μιλάω για δημοκρατικότητα, λέω ότι οι συνάδελφοί μου έκαναν εξαίρετα τη δουλειά τους, μιλάω για τους ταλαιπωρημένους αυτούς ανθρώπους, τους πρόσφυγες, και αν ανατρέξει κάποιος στο Internet θα δει πολλές δηλώσεις μου αντιρατσιστικού χαρακτήρα για αυτούς τους ανθρώπους» ανέφερε.

«Δυστυχώς, κάποιοι προσπάθησαν -προφανώς για πολιτικούς λόγους, στους οποίους εγώ δεν υπόκειμαι, γιατί δεν είμαι ούτε βουλευτής, ούτε πολιτικό πρόσωπο – να δημιουργήσουν μια κατάσταση, η οποία ενδεχομένως να τους χρησίμευε αλλού. Κακώς το έκαναν αυτό διότι εννοώ ότι υπάρχουν συμπεριφορές σκουπίδια και φαίνεται αυτό από τη δήλωσή μου αν κάποιος τη δει ολόκληρη» πρόσθεσε.

Μάλιστα απέδωσε εύσημα στον αρχηγό της Αστυνομίας για τις ενέργειές του. «Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ πολύ καλά έκανε και διέταξε ΕΔΕ μετά από όλη αυτήν την επίθεση που έγινε από μερικά ΜΜΕ, εφημερίδες και σάιτ. Από εκεί και πέρα καλό είναι μερικές φορές να διευκρινίζεται τι έχει συμβεί έτσι ώστε να ξέρουμε όλοι και να υπάρχει μια πολυπρισματική διαφάνεια».