Οι δηλώσεις του έχουν ήδη σταλεί στην Εισαγγελία Αθηνών, έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από την Αστυνομία, ενώ και η Ομοσπονδία του τον «άδειασε» πανηγυρικά. Ο ίδιος ο Σταύρος Μπαλάσκας, μετά τις δηλώσεις του στις οποίες χαρακτήριζε «σκουπίδια» τους αναρχικούς και «σκόνη» τους μετανάστες, αναγκάστηκε να τα μαζέψει σε νέα του εμφάνιση, λέγοντας για παρερμηνεία των δηλώσεών τους. 

Φαίνεται όμως πως η «μπόρα» δεν έχει ακόμα περάσει για τον συνδικαλιστή αστυνομικό. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων με νέα ανακοίνωσή της, ξεκαθαρίζει ότι «άμεσα θα συγκληθούν τα αρμόδια πειθαρχικά όργανά της». 

Παράλληλα, η ΠΟΑΣΥ επισημαίνει, ότι στο δημόσιο λόγο την εκπροσωπούν αποκλειστικά και μόνο ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της, σύμφωνα με το άρθρο 22 παρ. 4 του καταστατικού της.

Τέλος, η Ομοσπονδία υπογραμμίζει ότι «διαχρονικά έχει εκφράσει και συνεχίζει να εκφράζει την αλληλεγγύη της στην κοινωνία. Ο σεβασμός στην προσωπικότητα του ανθρώπου, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, ιδιότητας ή οτιδήποτε άλλου, είναι αδιαπραγμάτευτος».