«Ο πελάτης μου θέλει να μεταφέρω ένα μεγάλο συγνώμη προς την οικογένεια, ήταν μία πολύ πολύ άσχημη στιγμή. Έχουν χαθεί δύο άνθρωποι άδικα, λυπάται ο ίδιος και εύχεται να μην είχε συμβεί ποτέ» δήλωσε μεταξύ άλλων, ο δικηγόρος του φερόμενου ως δράστη μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της οικογένειας των θυμάτων, Μανώλης Βονικάκης, τόνισε ότι ο ισχυρισμός της πολιτικής αγωγής για ψυχή νόσο του δράστη δεν ευσταθεί: «Είναι δικαίωμά τους και ορθώς πράττουν, να ζητήσουν τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης. Ωστόσο, η ανυπαρξία οποιουδήποτε ιατρικού ιστορικού του δράστη, σε συνδυασμό με τα όσα καταθέτει στην αστυνομία λίγες ώρες μετά το συμβάν αλλά και σήμερα στην απολογία του, δείχνουν απόλυτη λογική αλληλουχία και συνοχή σε αυτά που λέει. Θεωρώ λοιπόν ότι ο ισχυρισμός για μειωμένο καταλογισμό για κάποια ψυχική νόσο, δεν ευσταθεί. Η πολιτική αγωγή πρότεινε ως μάρτυρες πέντε γείτονες που θα σκιαγραφήσουν το πορτραίτο αυτού του ανθρώπου. Το πόσο επιθετικός ήταν με όλους τους, στη γειτονιά για να δούμε αν όντως υπήρξε ή δεν υπήρξε βρασμός. Το γεγονός ότι ο φερόμενος ως δράστης έχει άδεια για όπλο, αναιρεί από μόνο του τον ισχυρισμό για μειωμένο καταλογισμό. Όταν υπάρχει οποιαδήποτε ψυχική νόσος, δεν χορηγείται άδεια οπλοκατοχής. Ο συγκεκριμένος είχε νομίμως τρία κυνηγετικά όπλα», δήλωσε ο κ. Βονικάκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο έναν 42χρονο και την 67χρονη μητέρα του έπειτα από διαπληκτισμό τραυματίζοντάς τους θανάσιμα. Η αφορμή φέρεται να ήταν ασήμαντη: Μία θέση πάρκινγκ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης ισχυρίστηκε ότι τα θύματα επιτέθηκαν στην μητέρα του, θόλωσε και όταν εκείνοι κινήθηκαν να φύγουν, πήρε την καραμπίνα, τους πυροβόλησε και τους σκότωσε.

Πηγή: enanews.gr