Παρά το γεγονός ότι χθεσινά δημοσιεύματα έλεγαν ότι η υπόθεση δεν έχει εκδικαστεί, ο κ. Κούγιας ανέφερε ότι «η υπόθεση έχει κριθεί και ο πελάτης μου έχει αθωωθεί, δεν υπάρχει καμία διερεύνηση, ούτε ποινική καταδίκη».

«Ο νεαρός είχε την ατυχία να εμπλακεί σε ένα επεισόδιο με αστυνομικούς. Καμιά φορά οι αστυνομικοί νομίζουν ότι έχουν το απόλυτο imperium, ακόμη κι αν φταίνε σε ένα ατύχημα, αφού έχουν το δικαίωμα να διαμορφώσουν μια δικογραφία. Επειδή είναι ένα παιδί από μια γειτονιά όπως το Μενίδι και στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού αντέδρασε. Οι αστυνομικοί τον “τύλιξαν σε μια κόλλα χαρτί” και τον κατηγόρησαν και για αντίσταση κατά της Αρχής. Να σας πω όμως, ότι στο δικαστήριο όχι μόνο αθωώθηκε αλλά παραλίγο οι αστυνομικοί να βρεθούν κατηγορούμενοι» λέει ο κ. Κούγιας στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί».

Για την υπόθεση στο Αίγιο, όπου ο 28χρονος παρέσυρε και σκότωσε μια γιαγιά και το εγγονάκι της, είπε ότι είναι στο στάδιο της διερεύνησης από την Τροχαία Πατρών και «όλα όσα ακούω να γράφονται για την ταχύτητα με την οποία κινείτο αλλά και τις συνθήκες του δυστυχήματος, όλα διερευνώνται». 

Σε ερώτηση για το αν προτείνουν εξωδικαστικό συμβιβασμό με την οικογένεια των θυμάτων, ο Αλέξης Κούγιας εξηγεί: «Η υπαιτιότητα του νεαρού είναι αναμφισβήτητη. Μακάρι να μπορούσαμε να φέρουμε πίσω τα θύματα. Εμείς προτείναμε, επειδή οι δικαστικές διαδικασίες είναι χρονοβόρες και επώδυνες, και επειδή είναι τάση στη δικαιοσύνη, προτείναμε εξωδικαστικό συμβιβασμό. Δεν είναι υπερασπιστικός ελιγμός, είναι ειλικρινής πρόθεση».