Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής για περισσότερο από δύο μήνες συνέλλεγαν μεθοδικά στοιχεία και την Πέμπτη ταυτοποίησαν και συνέλαβαν τους δράστες.

Το τραγικό περιστατικό είχε συμβεί τα ξημερώματα της 17ης Ιουνίου, στα γραφεία της εταιρείας που ο 68χρονος Αλβανός εργάζονταν εδώ και πάρα πολλά χρόνια ως φύλακας. Οι δύο δράστες μπήκαν με σκοπό να κλέψουν, όταν όμως ο φύλακας επιχείρησε να τους εμποδίσει, τον χτύπησαν, τον έδεσαν και τον παράτησαν αιμόφυρτο. Ο ηλικιωμένος άνδρας κατάφερε να λυθεί και να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με την κόρη του, ωστόσο, όταν μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε απλά ο θάνατος του. 

Ο 68χρονος αντιμετώπιζε προβλήματα με την καρδιά του, ενώ από τη νεκροψία - νεκροτομή, διαπιστώθηκε ότι ο θάνατός του επήλθε «συνεπεία ισχαιμίας του μυοκαρδίου απότοκου κακώσεων που προκλήθηκαν από ξυλοδαρμό». 

Οι αστυνομικοί αφού ταυτοποίησαν του δράστες και σχημάτισαν νέα δικογραφία, προχώρησαν στη σύλληψη των δύο δραστών. Πρόκειται για άτομα γνώριμα στην ΕΛ.ΑΣ., καθώς κατά το παρελθόν είχαν κατηγορηθεί για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα, της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ληστείας, κλοπής, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών, οπλοφορίας, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και αντίστασης.