Τα μέλη της αναρχικής ομάδας επέβαιναν σε δέκα δίκυκλα και προσέγγισαν τον εξωτερικό χώρο της πρεσβείας, πέταξαν τρικάκια και φώναξαν συνθήματα, πριν αποχωρήσουν. Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν προσαγωγές ή συλλήψεις.

Σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο «Ρουβίκωνας» ανέλαβε την ευθύνη με κείμενο όπου αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η προηγούμενη επίθεση, τα μνημόνια, ήταν νικηφόρα. Προσαρμοστήκαμε στην κανονικότητά τους. Τώρα έρχεται η επόμενη επίθεση. Μην υπάρχει αμφιβολία, όλα όσα «γλίτωσαν» στα μνημόνια μπαίνουν όλα ξανά στο τραπέζι. Για την ακρίβεια δεν βγήκαν ποτέ. Τραβάνε το σκοινί όσο ο κόσμος της εργασίας δίνει μπόσικα. Και πρέπει να αναρωτηθούμε αν στην μνημονιακή περίοδο με τις σκληρές κοινωνικές μάχες που δόθηκαν, κατάφεραν να πάρουν τόσα πολλά, τι θα πετύχουν σήμερα σε καιρούς κοινωνικής ειρήνης;»

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι η επίθεση έγινε την ημέρα που ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, βρίσκεται στο Βερολίνο για επίσημη επίσκεψη και συνάντηση με την καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ.