Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ThessNews, τα τρία αγόρια πήγαν την περασμένη Τετάρτη στην παραλία του Ποταμού στην Επανομή. Όταν βούτηξαν στη θάλασσα, πέρασαν πάνω από μια σειρά βράχων κατά μήκος της ακτής και ξαφνικά αισθάνθηκαν έντονους πόνους.

«Ο πόνος που νιώσαμε ήταν ξαφνικός και έντονος. Όλοι μας είχαμε δερματικές βλάβες σε διάφορα σημεία του κορμιού μας. Πόδια, κοιλιακή χώρα, αλλά ακόμη και στα γεννητικά μας όργανα» περιγράφουν οι νεαροί στην ThessNews.

Αμέσως έφυγαν από την παραλία και πήγαν στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» που εφημέρευε στη Θεσσαλονίκη. Αφού χρειάστηκε να περιμένουν αρκετή ώρα στο νοσοκομείο, τους είδε ένας χειρούργος, ο οποίος αφού σιγουρεύτηκε ότι δεν είχαν πάθει αλλεργικό σοκ, τους συμβούλευσε να βρουν δερματολόγο. Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν οι νεαροί, εκείνη την ώρα δεν υπήρχε εφημερία δερματολόγου στην πόλη. 

Έτσι, οι τρεις νεαροί, έπρεπε να περιμένουν μέχρι το επόμενο πρωί, όταν απευθύνθηκαν σε ιδιώτη γιατρό, ο οποίος απεφάνθη ότι μάλλον πρόκειται για τσίμπημα από θαλάσσια ανεμώνη ( σαρκοφάγο επικίνδυνο φυτό) και τους χορήγησε κορτιζόνη, αντισταμινικά και παυσίπονα.