Άνδρες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, μετά από συντονισμένη επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής και του Πειραιά τα ξημερώματα της Πέμπτης, συνέλαβαν τρεις Έλληνες, ηλικίας 22, 44 και 58 ετών, ιδιοκτήτες και οδηγούς φορτηγών οχημάτων, καθώς επίσης κι έναν 22χρονο αλλοδαπό, για παράβαση της νομοθεσίας περί διάθεσης στερεών αποβλήτων. Αναζητούνται, επίσης, από την ΕΛ.ΑΣ. δύο Έλληνες ιδιοκτήτες φορτηγών. 

Οι αστυνομικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση, αξιοποίησαν πληροφορίες για την ύπαρξη της παράνομης χωματερής (σ.σ. πετούσαν αδρανή υλικά και άλλα απόβλητα). Προχώρησαν στη διακριτική επιτήρηση του χώρου, κατέγραψαν την παράνομη δραστηριότητα και συνέλλεξαν στοιχεία. Όπως εξακριβώθηκε, εντός του προαναφερόμενου χώρου εισέρχονταν, σε άτακτα χρονικά διαστήματα, ακόμα και μεταμεσονύχτιες ώρες, ανατρεπόμενα φορτηγά και πετούσαν στερεά απόβλητα κυρίως από κατεδαφίσεις, τα οποία φόρτωναν από διάφορες τεχνικές εταιρείες καθώς και εταιρείες διαχείρισης στερεών αποβλήτων.

Περιστασιακά χρησιμοποιείτο και μηχάνημα έργων (εκσκαφέας) για την διαμόρφωση-διευθέτηση του χώρου. Στο πλαίσιο της παράνομης αυτής δραστηριότητας χρησιμοποιούσαν στην είσοδο του χώρου «τσιλιαδόρους». Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι οδηγοί των φορτηγών για να αποφύγουν τον εντοπισμό τους ακολουθούσαν διαφορετικά δρομολόγια κάθε φορά, χρησιμοποιώντας μάλιστα προπομπούς, με τους οποίους είχαν συνεχή επικοινωνία. 

Από την αυτοψία που διενήργησαν υπάλληλοι της Διεύθυνσης Προστασίας και Ελέγχου του Περιβάλλοντος του Δήμου Χαϊδαρίου, διαπιστώθηκε ότι ο όγκος των υλικών που έχουν εναποτεθεί στον προαναφερόμενο χώρο υπερβαίνει τα 250 ανοιχτά φορτηγά (περίπου 3.500 κυβικά), προκαλώντας μεγάλη περιβαλλοντική ζημιά.

Κατασχέθηκαν:

  • τέσσερα Δ.Χ. Φορτηγά (τράκτορας και ρυμουλκούμενο-επικαθήμενο)
  • ένα Ι.Χ. Φορτηγό
  • ένα μηχάνημα έργου (εκσκαφέας)
  • μία μοτοσυκλέτα
  • δύο φορητοί ασύρματοι 

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.