Πλέον, είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο το... πετροβόλημα σε ώρες αιχμής, από αντιεξουσιαστές που εμφανίζονται, χτυπούν κι εξαφανίζονται μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, με στόχο διμοιρίες των ΜΑΤ που εκτελούν υπηρεσία φύλαξης πέριξ των κτιρίων που τελούσαν υπό κατάληψη. 

Μία τέτοια συνέβη και το μεσημέρι του Σαββάτου, με στόχο αστυνομικούς επί της οδού Σπυρίδωνος Τρικούπη, στα Εξάρχεια. Δεν υπήρξε τραυματισμός, ούτε αναφέρθηκε κάποια προσαγωγής. Πιο αναλυτικά, ομάδα περίπου 40 ατόμων αποσπάστηκε από την πορεία που πραγματοποιήθηκε υπέρ των καταλήψεων και προσέγγισαν το κτήριο που τελούσε υπό κατάληψη έως την Δευτέρα, όταν καθαρίστηκε από την Αστυνομία, πέταξε λίγες πέτρες εναντίον των ΜΑΤ και χάθηκε στα γύρω στενά. 

Είχε προηγηθεί ανάλογο περιστατικό μέσα στην εβδομάδα, όταν αντιεξουσιαστές πέταξαν πέτρες κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ, στην Χαριλάου Τρικούπη. Πηγές της ΕΛ.ΑΣ., εκφράζουν έντονη ανησυχία για κλιμάκωση των επιθέσεων με εκτεταμένα επεισόδια στην περιοχή των Εξαρχείων, λόγω της απόφασης να «καθαρίσει» η περιοχή.