Οι αρμόδιοι αξιωματικοί, σε Κατεχάκη και ΓΑΔΑ, σχεδιάζουν μία σειρά από στοχευμένες κινήσεις με φόντο τα Εξάρχεια. Για παράδειγμα, στα σκαριά βρίσκεται η ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής (ΜΑΤ-ΥΜΕΤ) με 500 αστυνομικούς, που θα βγουν από τις σχολές της ΕΛ.ΑΣ. Αυτοί θα ενισχύσουν τις αποψιλωμένες σήμερα διμοιρίες (σ.σ. πρέπει να έχουν από 20-25 αστυνομικούς, αλλά πολλές φορές έχουν μόλις 10-12), αλλά θα δημιουργηθούν και νέες.

Αυτό καθώς εκτιμάται ότι το επόμενο διάστημα θα είναι ιδιαίτερα «θερμό», καθώς μετά την αρχική «παγωμάρα» από την εκκένωση των 4 καταλήψεων οι αντιεξουσιαστές έδειξαν ότι δεν θα παραδώσουν εύκολα τα... όπλα. Επιθέσεις με βόμβες μολότοφ, καταδρομικές με πέτρες, ακόμη και ενέδρες όπως αυτή στους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. το βράδυ του Σαββάτου, συνθέτουν το σκηνικό.

Ο νέος σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. προβλέπει ακόμα ότι θα δημιουργηθούν μεικτές ομάδες ελέγχου και περιφρούρησης της περιοχής, από αστυνομικούς της Ασφάλειας, της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και των ΟΠΚΕ, οι οποίες θα τοποθετούνται δίπλα στις διμοιρίες των ΜΑΤ-ΥΜΕΤ που έχουν καθήκοντα στατικής φύλαξης στόχων. Έτσι, εκτιμάται, ότι θα είναι πιο εύκολο να έχουμε συλλήψεις.

Τέλος, αιχμή του δόρατος αναμένεται να αποτελέσουν η Ομάδα ΔΕΛΤΑ -έχει προαναγγελθεί η επανασύσταση της-, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι ταχυκίνητες ομάδες καταστολής θα επανέλθουν στους δρόμους τον Νοέμβριο δοκιμαστικά και σε πλήρη σύνθεση το νέο έτος. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί εξετάζουν αλλαγές στη δομή της ομάδας, προκειμένου να μην επαναληφθούν φαινόμενα αυθαιρεσίας και απειθαρχίας.