Η υπόθεση θα συζητηθεί στις 20 Σεπτεμβρίου 2019.

Ο καταδικασθείς για το φόνο της μητέρας του πήρε ίσο με τα αδέρφια του μερίδιο από την περιουσία της, κάτι που οδήγησε τον αδερφό του να κινηθεί δικαστικά

Το Νοέμβριο του 2014 είχε εκδοθεί κληρονομητήριο από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου με το οποίο περιέρχονται στην περιουσία του μητροκτόνου, εξ’ αδιαιρέτου με τα δύο ετεροθαλή αδέλφια του , τα περιουσιακά στοιχεία της 61χρονης, ενώ αποκλείεται το κληρονομικό δικαίωμα από τον εν διαστάσει σύζυγό της.

Το έγκλημα είχε γίνει το 2012: Ο μητροκτόνος με την Ρωσίδα σύντροφό του βρήκαν το θύμα έξω από το σπίτι της, να ποτίζει τον κήπο. Ζήτησε από τη μητέρα του να του φτιάξει καφέ, με σκοπό να μπει στο σπίτι και να την αιφνιδιάσει.

Η τελευταία εισήλθε στο χώρο της κουζίνας και τη στιγμή που γύρισε την πλάτη της, ο 26χρονος άρχισε να την χτυπάει με το μαχαίρι στο πίσω μέρος του σώματός της.


Στη συνέχεια και ενώ το θύμα βρισκόταν πεσμένο στο πάτωμα, της κατάφερε συνολικά δεκατρία χτυπήματα.

Από τα ανωτέρω πλήγματα το θύμα δεν κατέληξε αμέσως.

Τότε η Ρωσίδα φέρεται, ενώ παρακολουθούσε απαθής, ενθαρρύνοντας με την παρουσία της τον δράστη, να του ζήτησε να την αποτελειώσει, παροτρύνοντας τον με την έκφραση «αποτελείωσέ την γιατί δεν αντέχω τις κραυγές».

Σύμφωνα με το ίδιο κατηγορητήριο, σε ανταπόκριση των παροτρύνσεών της, ο δράστης προσέγγισε εκ νέου το θύμα και κατάφερε σ’ αυτήν ένα τραύμα στο λαιμό.


Μετά καθάρισαν τον τόπο του εγκλήματος και δη το αίμα και τα δαχτυλικά τους αποτυπώματα, πέταξαν τα ρούχα και τα παπούτσια τους σε σακούλες, πλύθηκαν και φόρεσαν καθαρά ρούχα και υποδήματα.

Με πληροφορίες από dimokratiki.gr