Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει μαζικές μετακινήσεις διμοιριών ΜΑΤ από την Αθήνα, καθώς οι επιχειρήσεις στα Εξάρχεια θα συνεχιστούν κανονικά. Το πλάνο των αρμοδίων αξιωματικών προβλέπει ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων της Θεσσαλονίκης με διμοιρίες ΜΑΤ και ΥΜΕΤ από τους όμορους νομούς, ενώ μόλις 5 διμοιρίες ΜΑΤ κι 6 ΥΜΕΤ θα μετακινηθούν από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη. Ήδη από σήμερα έχει αρχίσει η εφαρμογή του σχεδίου επιφυλακής της ΕΛ.ΑΣ., ενώ ιδιαίτερο βάρος πέφτει σε υπό κατάληψη κτίρια - στέκια αντιεξουσιαστών που υπάρχουν και στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας. 

Η ηγεσία της Αστυνομίας έχει διαμηνύσει προς όσους συμμετάσχουν στα μέτρα τάξης και ασφάλειας, ότι πρέπει να διευκολυνθούν οι πολίτες που θα θέλουν να διαδηλώσουν ειρηνικά. Άλλωστε και οι αστυνομικοί (μαζί με στελέχη των άλλων δύο κλάδων των Σωμάτων Ασφαλείας) θα πραγματοποιήσουν πορεία, αύριο Παρασκευή. Όσον αφορά τυχόν επεισόδια, η εντολή είναι να γίνεται προσπάθεια να σταματούν εν τη γενέσει τους και να μην υπάρχει επέκταση. 

Αξίζει, τέλος, να σημειώσουμε ότι το ελικόπτερο της Αστυνομίας θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, ενώ εικόνα από τις πορείες θα δίνουν αστυνομικοί που θα βρίσκονται ακροβολισμένοι σε υπερυψωμένα κτήρια.