Γι’ αυτό και η εντολή που έδωσε στο κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που έχει χρεωθεί την προσπάθεια εντοπισμού του νο1 Έλληνα καταζητούμενου είναι μία: «Συλλάβετε τον Βασίλη Παλαιοκώστα. Είναι ζήτημα τιμής για το Σώμα, είναι ζήτημα τιμής για το αίμα του Γιώργου Βασιλάκη». Άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη λένε ότι ακόμα δεν έχει ξεπεράσει τον χαμό και θεωρεί προσωπικό στοίχημα τον εντοπισμό του ανθρώπου που -σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική- έστειλε το δέμα - βόμβα με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο του ανώτερου αξιωματικού. 

Ένα «τρομοδέμα» που προορίζονταν για τον κ. Χρυσοχοΐδη, αλλά από μία καραμπόλα συγκυριών έφτασε στα χέρια του υπασπιστή του, χωρίς να ελεγχθεί. Αξίζει να σημειώσουμε ότι για τον μετρ των αποδράσεων, τον επονομαζόμενο «Φαντομά» ή «Ρομπέν των φτωχών» υπάρχει επικήρυξη ενός εκατομμυρίου ευρώ. Πληροφορίες, που δεν έχουν διασταυρωθεί, αναφέρουν ότι υπάρχει σκέψη στον 7ο όροφο του μεγάρου της Κατεχάκη να αυξηθεί η αμοιβή που δίδεται για τον Βασίλη Παλαιοκώστα.

Δεν είναι εύκολος ο εντοπισμός και η σύλληψη του

Βέβαια, μόνο εύκολο δεν είναι να εντοπιστεί και να συλληφθεί ο «Φαντομάς», για μία σειρά από λόγους. Καταρχάς δεν είναι σίγουρο ότι διαμένει στην Ελλάδα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκεται σε χώρα των Βαλκανίων, μαζί με τη σύντροφο και το παιδί τους. Επίσης, κανείς δεν γνωρίζει πως είναι σήμερα η εικόνα του νο1 Έλληνα καταζητούμενου, καθώς οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι έχει κάνει πλαστική στο πρόσωπο του. Τρίτον, ο Παλαιοκώστας -σύμφωνα με τον αστικό μύθο- είναι ιδιαίτερα αγαπητός σε τοπικές κοινωνίες, καθώς έχει βοηθήσει με χρήματα (σ.σ. κλεμμένα) ανθρώπους που είχαν ανάγκη και είναι δύσκολο κάποιος να τον «καρφώσει». 

Τέλος, ο ίδιος στο βιβλίο του που κυκλοφόρησε πρόσφατα αρνείται ότι έχει την οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση: «Σε ένα φάκελο που ποτέ δεν είδα, ποτέ δεν έπιασα, ποτέ δεν ταχυδρόμησα, η αστυνομία εντόπισε ολόκληρο παλαμικό μου αποτύπωμα !!!», αναφέρει χαρακτηριστικά.