Οι αστυνομικοί, μετά από επιχείρηση σε Ασπρόπυργο και Μέγαρα, προχώρησαν σε δύο συλλήψεις Ρομά ενώ αναζητούνται άλλοι τρεις ως μέλη της εγκληματικής ομάδας, που ευθύνεται για τουλάχιστον 25 περιπτώσεις διαρρήξεων - κλοπών από οικίες, δύο περιπτώσεις ληστειών σε οικίες και μία περίπτωση κλοπής πινακίδας. 

Ειδικότερα, από τον περασμένο Μάιο, διαπιστώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Μεγαρέων, η δράση σπείρας, τα μέλη της οποίας προέβαιναν συστηματικά στη διάπραξη διαρρήξεων-κλοπών και ληστειών σε οικίες. Έπειτα από έρευνα, σε συνεργασία με τα Τμήματα Ασφαλείας Ελευσίνας και Ασπροπύργου καθώς και με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, επετεύχθη η ταυτοποίηση των εμπλεκόμενων και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δραστηριότητα.

Οι κατηγορούμενοι, κινούμενοι με αυτοκίνητα, εντόπιζαν οικίες σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής, κατά τις μεσημβρινές και νυχτερινές ώρες. Στη συνέχεια, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και με διακριτούς ρόλους (οδηγοί οχημάτων, τσιλιαδόροι και φυσικοί αυτουργοί), παραβίαζαν τις εισόδους ή τις μπαλκονόπορτες των οικιών και αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους κοσμήματα, ρολόγια, χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές. Περαιτέρω, στις περιπτώσεις που εντόπιζαν εντός των οικιών τους ένοικους, χρησιμοποιούν βία ή απειλή βίας προκειμένου να τους ακινητοποιήσουν.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους, ήταν το γεγονός ότι αφαιρούσαν από τα οχήματα τις πρωτότυπες πινακίδες και είτε κυκλοφορούσαν χωρίς αυτές είτε τοποθετούσαν νέες που είχαν αμέσως πριν αφαιρέσει από άλλα σταθμευμένα.

Από τις έρευνες στις οικίες των κατηγορουμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων και ρολογιών, είδη ένδυσης και υπόδησης, κινητά τηλέφωνα, τα χρηματικά ποσά των 1.410 ευρώ και 2.440 zloti Πολωνίας ενώ επίσης κατασχέθηκαν και δύο οχήματα.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.