Όπως μετέδωσε το Open, στο βραδινό του δελτίο, από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά, οι κάτοικοι, οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά ανεπίσημα και οι πυροσβέστες είπαν ότι η πυρκαγιά οφείλεται σε εμπρησμό, καθώς τόσο η ώρα όσο και η μορφολογία του εδάφους οδηγούσαν σ’ αυτό το συμπέρασμα.

Από τις καταθέσεις των κατοίκων της Νέας Μάκρης, στο κάδρο των ερευνών της πυροσβεστικής έχει μπει ένας άνδρας που είναι κάτοικος της Νέας Μάκρης, με χαρακτηριστικό σωματότυπο και κούρεμα, ο οποίος οδηγεί και μοτοσικλέτα.

Σύμφωνα με το Open, η μοτοσικλέτα είναι πολύ σημαντικό στοιχείο καθώς όλες οι μαρτυρίες αναφέρουν ότι το άτομο που έβαλε τη φωτιά έφυγε από το σημείο με το συγκεκριμένο όχημα.

Γι’ αυτόν το λόγο το συγκεκριμένο άτομο έχει μπει στο στόχαστρο και μάλιστα οι αρχές του έχουν πάρει και κατάθεση, ενώ έχουν και επιπλέον στοιχεία.

Επίσης υπάρχει συνεχής επικοινωνία και με τον εισαγγελέα και τις επόμενες ώρες θα φανεί η τροπή που θα πάρει η υπόθεση.

Λόγω του γεγονότος ότι το τελευταίο 10ημερο είχαν μπει κι άλλες πυρκαγιές στην περιοχή, σε μία ακτίνα μικρότερη του ενός χιλιομέτρου, ειδικό κλιμάκιο του τμήματος της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού βρισκόταν όλες αυτές τις μέρες στην περιοχή και το άτομο που έβαλε τη φωτιά, την έβαλε κυριολεκτικά κάτω από τα μάτια των πυροσβεστών.

Μάλιστα οι αρχές δεν αποκλείουν το ίδιο άτομο να ευθύνεται και για άλλες φωτιές, εκτός από αυτήν που ξέσπασε τα ξημερώματα της Πέμπτης.