Το αυτοκίνητο δεν είχε καμία μηχανική βλάβη που να δικαιολογεί το δυστύχημα, σύμφωνα με το STAR. Ο οδηγός φαίνεται πως έχασε τον έλεγχο επειδή είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις το ΙΧ αυτοκίνητο κινούνταν με 100 χιλιόμετρα.

Η ταχύτητα σε συνδυασμό με την κατανάλωση αλκοόλ (1,71 στο αίμα) έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε γιαγιά και εγγόνι στο Αίγιο.

Υπενθυμίζεται πως ο οδηγός Κωνσταντίνος Μαρκουΐζος χαρακτήρισε «εξωπραγματική» την ποσότητα αλκοόλ στο αίμα του 28χρονου οδηγού.

Μάλιστα απάντησε και στον συνήγορο υπεράσπισης του 28χρονου, Αλέξη Κούγια, «με ενημέρωσαν ότι ο δικηγόρος του συγκεκριμένου ανθρώπου λέει ότι το 1,10 είναι το φυσιολογικό όριο και 1,75 είναι κοντά. Εγώ θα έλεγα ότι το 0,50 με αιμοληψία είναι το όριο ή 0,25 με εκπνεόμενο αέρα το γνωστό αλκοτέστ».

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του 28χρονου, Αλέξης Κούγιαςείχε δηλώσει ότι η διαφορά από το όριο είναι ελαχίστη: «Βρέθηκε ελάχιστη ποσότητα πέραν του επιτρεπομένου. Το επιτρεπόμενο είναι 1,10 και βρέθηκε με 1,71, που αυτό σημαίνει ότι αυτή η παραφιλολογία περί ακραίας μέθης καταρρέει. Βεβαίως είναι παράνομο αλλά η διαφορά είναι ελαχίστη».

Ο 28χρονος είχε παρασύρει με το αυτοκίνητο του γιαγιά και εγγονάκι στις 25 Αυγούστου στην περιοχή Καμάρες του Αιγίου, όπου είχαν βγει για βόλτα.

Ο νεαρός τράπηκε σε φυγή και συνελήφθη σε θαλάσσια περιοχή κοντά στις Καμάρες, όπου σύμφωνα με τους δικηγόρους του είχε πάει για ν’ αυτοκτονήσει.