Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, όπου διαπιστώθηκε ότι μαζί με έναν ακόμη συνεργό τους, που ταυτοποιήθηκε και αναζητείται, είχαν συστήσει, το τελευταίο εξάμηνο, συμμορία και πραγματοποιούσαν κλοπές από πεζούς και από αυτοκίνητα. Τα μέλη της συμμορίας συνήθισαν να χτυπούν σε πολυσύχναστα σημεία του κέντρου της Αθήνας και συγκεκριμένα στις περιοχές του Μοναστηρακίου, της Ακρόπολης, του Συντάγματος και των Εξαρχείων. Αφού εντόπιζαν τα θύματα τους (σ.σ. είτε στον δρόμο είτε εντός καταστημάτων) στη συνέχεια και χωρίς να γίνονται αντιληπτοί, τους αποσπούσαν τσάντες, πορτοφόλια και κινητά τηλέφωνα. Σε άλλες περιπτώσεις, για να πετύχουν τον σκοπό τους, χρησιμοποιούσαν την μέθοδο της απασχόλησης.

Από την Ασφάλεια Αθηνών, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω είχαν εντάξει στην εγκληματική τους δράση και διαρρήξεις αυτοκινήτων, όπου έπειτα από θραύση των κλειδαριών ή των παραθύρων, αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και άλλα αντικείμενα από το εσωτερικό τους. Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν 14 περιπτώσεις εκ των οποίων 9 κλοπές από πολίτες, 4 κλοπές από αυτοκίνητα και 1 περίπτωση ληστείας.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι οι δύο Αλγερινοί έχουν συλληφθεί και κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα και έχουν εκτίσει σχετικές ποινές φυλάκισης. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για την συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις, συνεχίζονται.