Για ακόμη ένα καλοκαίρι η Ακρόπολη αποτέλεσε τον νούμερο ένα τουριστικό προορισμό της χώρας μας, καθώς τον Αύγουστο μόνο σε μία ημέρα 18.000 άτομα επισκέφθηκαν τον «ιερό βράχο».

«Όλο αυτό το διάστημα έχουμε πάνω από 15.000 επισκέπτες στην Ακρόπολη», δήλωνε χαρακτηριστικά στα μέσα Αυγούστου η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού, ο μεγαλύτερος όγκος τουριστών ανέβαινε στον αρχαιολογικό χώρο από το πρωί έως το μεσημέρι, αψηφώντας τις υψηλές θερμοκρασίες και το έντονο φως του ήλιου. Η κορύφωση της κίνησης συνδέεται χρονικά και με τις αφίξεις τουριστών από τα κρουαζιερόπλοια (8π.μ-11π.μ).

Ουρές στα εκδοτήρια

Οι τουρίστες ωστόσο φαίνεται ότι γυρίζουν την πλάτη στην ηλεκτρονική έκδοση εισιτηρίου, καθώς -σύμφωνα με την υπουργό Πολιτισμού- παρά την προώθηση της καμπάνιας «Skip The Line», για έκδοση του εισιτηρίου μέσω διαδικτύου, οι περισσότεροι φαίνεται πως εξακολουθούν να προτιμούν την έκδοση επί τόπου. Αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται μεγάλες ουρές, στα επτά εκδοτήρια και τα ηλεκτρονικά ακυρωτικά μηχανήματα.