Για τη δολοφονία κατηγορείται η πρώην σύζυγος του ναυτικού η οποία πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Επίσης στο εδώλιο κάθεται φίλη της, η οποία σύμφωνα με το κατηγορητήριο, την βοήθησε να βρει ανθρώπους για να σκοτώσουν τον ναυτικό.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν οι δικαστικοί επιμελητές που εντόπισαν τη σορό του ναυτικού.

«Στις 12 Ιουνίου 2016 μαζί με τον συνάδελφό μου, έναν κλειδαρά και τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος, πήγαμε να κάνουμε έξωση καθώς δεν πλήρωνε η κατηγορούμενη το μίσθωμα. Όταν ανοίξαμε μύριζε κλεισούρα. Είδαμε στο χολ τον καταψύκτη που είχε μαύρες ταινίες. Εκείνη την ώρα λέω χαριτολογώντας στους άλλους: “λέτε να έχει άνθρωπο εδώ μέσα;”. Άνοιξα τον καταψύκτη και τον έκλεισα αμέσως. Λέω μήπως δεν είδα καλά. Φωνάζω τους υπόλοιπους, ξανανοίγουμε τον καταψύκτη και βλέπουμε ένα πτώμα. Ήταν δεμένος χειροπόδαρα με σχοινιά, πλάτη, σε εμβρυακή στάση. Ταράχτηκα και κάλεσα την αστυνομία» κατέθεσε ο δικαστικός επιμελητής.

Ο δεύτερος δικαστικός επιμελητής υποστήριξε στην κατάθεσή του ότι ο καταψύκτης είχε ρεύμα για αυτό και το πτώμα δεν ήταν σε αποσύνθεση.

Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος κατέθεσε πως από τον Ιούλιο του 2015 η κατηγορούμενη σταμάτησε να πληρώνει το ενοίκιο και κινήθηκε δικαστικά.

«Όταν ανοίξαμε την πόρτα του διαμερίσματος μας έκανε εντύπωση η μαύρη ταινία που είχε ο καταψύκτης. Όταν τον ανοίξαμε, είδαμε το πτώμα. Δεν ήθελα να το πιστέψω. Μου κόπηκαν τα πόδια. Είδα μόνο την πλάτη. Τους λέω “τώρα τι γίνεται;” Αναθεμάτισα την τύχη μου» περιέγραψε.