Σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας ζει μια οικογένεια στη Λάρισα, που αναγκάζεται να ζήσει με μόλις 150 ευρώ του επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης του ανάπηρου πατέρα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθερία», η οικογένεια χρωστά 13.000 ευρώ στη ΔΕΗ, με αποτέλεσμα ο 65χρονος πατέρας της οικογένειας να αναγκάζεται να ζητήσει βοήθεια. 

Πρώην μάγειρας, δούλευε σκληρά, έως ότου προβλήματα υγείας τον ανάγκασαν να σταματήσει να εργάζεται. Άνεργη η γυναίκα του και η κόρη του και έτσι ζουν σε διαμέρισμα στο κέντρο της Λάρισας. Δυστυχώς στις 14 Ιουνίου τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα καθώς τους έκοψαν το ρεύμα το οποίο ήταν απλήρωτο από το 2017. Ο διακανονισμός της ΔΕΗ επιβάλλει την καταβολή δόσης 250 ευρώ το μήνα και εξόφληση του τρέχοντος λογαριασμού. «Πού να τα βρω με 150 ευρώ τον μήνα, εγώ δεν έχω ψωμί να φάω…», δηλώνει απογοητευμένος, ο 65χρονος στην εφημερίδα «Ελευθερία».

Μετά τη δημοσιοποίηση του προβλήματος, ο Συμβουλευτικός Σταθμός του Δήμου Λαρισαίω, ενέταξε ήδη όλη την οικογένεια στο πρόγραμμα συσσιτίων, ενώ κοινωνική λειτουργός κάνει την απαιτούμενη έρευνα, ώστε να μπει και στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΛ. 

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία