Ας βάλουμε όμως τα πράγματα σε μία σειρά. Η τελευταία πλήρης καταγραφή του στρατιωτικού υλικού (σ.σ. σάκοι μάχης για τους άνδρες των ΟΥΚ) που υπήρχε στη συγκεκριμένη αποθήκη, έγινε τον Δεκέμβριο του 2018. Περισσότερους δηλαδή από 9 μήνες πριν, κάτι που κάνει εξαιρετικά δύσκολη τη διερεύνηση της υπόθεσης, ανοίγοντας κατά πολύ τον κύκλο των υπόπτων. Το πρώτο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί από τους αρμόδιους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και το κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής που συμμετέχει συμβουλευτικά στις έρευνες, είναι το πότε «εξαφανίστηκαν» τα όπλα. 

Στη μονάδα αυτή του Πολεμικού Ναυτικού λειτουργεί σύγχρονο κλειστό κύκλωμα ασφαλείας. Ωστόσο, αποτελεί ερωτηματικά το εάν υπάρχουν ακόμη καταγεγραμμένα στιγμιότυπα έως και 9 μήνες πίσω, όπως και το ποιος θα ελέγξει τόσο μεγάλο όγκο υλικού. 

Το δεύτερο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι το ποιος ή ποιοι εντός της Υπηρεσίας Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου εμπλέκονται στην υπόθεση. Το γεγονός ότι δεν διαπιστώθηκαν σημάδια διάρρηξης στην αποθήκη, όπως επίσης και η γνώση για το που και τι υπάρχει αποθηκευμένο, «δείχνει» πως υπήρχε εσωτερική ενημέρωση των δραστών ή ακόμη και οι δράστες να βρίσκονταν εντός του ΠΝ. Στο μικροσκόπιο των Αρχών μπαίνουν όλα τα πρόσωπα που πέρασαν από τη μονάδα τουλάχιστον τον τελευταίο χρόνο, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κάποιοι «ειδικού ενδιαφέροντος». 

Άρωμα... τρομοκρατίας ή εμπόριο όπλων;

Από την αποθήκη του ΠΝ λείπουν 2 αντιαρματικά όπλα, αμυντικές χειροβομβίδες και οπλοβομβίδες κατά προσωπικού αλλά και αντιαρματικές, νάρκες κατά προσωπικού, εκρηκτικές ύλες και ποσότητα βραδυφλεγούς φιτιλιού. Πρόκειται δηλαδή για υλικά πολέμου που επιζητά το ένοπλο αντάρτικο πόλεως (ξυπνώντας μνήμες από το ριφιφί στο Συκούριο από την 17Ν), αλλά και οι έμποροι όπλων, παρότι στην Ελλάδα οι μαφιόζοι ξεκαθαρίζουν τους λογαριασμούς τους με πιστόλια, Kalashnikov και σπανιότερα χειροβομβίδες. 

Εάν προκύψει εμπλοκή τρομοκρατών, τότε γεννούνται ακόμη περισσότερα ερωτήματα: με τη φουρνιά της 17Ν, του Επαναστατικού Αγώνα, της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς κ.ά. να είναι είτε έγκλειστοι στις φυλακές είτε γνώριμοι στην ΕΛ.ΑΣ., ποίοι είναι αυτοί που χρειάζονται τόσο βαρύ οπλοστάσιο και τι ετοιμάζουν; Πολλώ δε μάλλον όταν η κατάσταση στα Εξάρχεια είναι τέτοια που έχει προκαλέσει ανησυχία ακόμη και για τρομοκρατικό χτύπημα στις Αρχές...