Ο κατηγορούμενος, όπως και στις καταθέσεις του στον ανακριτή, κατονόμασε άλλο πρόσωπο ως επικεφαλής της οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, λέγοντας στο δικαστήριο πως ο ίδιος ήταν μέλος της πενταμελούς διοίκησης ως υπεύθυνος διανομής τροφίμων και ρούχων. Όπως ανέφερε δεν είχε καμία σχέση με την Χρυσή Αυγή μέχρι τον Δεκέμβριο του 2012, οπότε εντάχθηκε στην Τοπική του Περάματος, που τότε άνοιξε γραφεία στην περιοχή.

Κατά την άποψη του κατηγορούμενου, οι Αιγύπτιοι ψαράδες οι οποίοι τους αναγνώρισαν από την πρώτη στιγμή στο Αστυνομικό Τμήμα, είναι «υποκινούμενοι» και κάποιοι άλλοι «τους τραβάνε σαν πανηγύρια».

Όπως είπε ο Αναστάσιος Πανταζής: «οι άνθρωποι αυτοί ταλαιπωρούνται χωρίς να το ξέρουν, είναι υποκινούμενοι. Μέχρι και τελευταία τα ψαράκια για τα παιδάκια μου τα έπαιρνα από το μαγαζί τους. Δεν υπάρχει άλλο ψαράδικο. Εγώ βγήκα από τη φυλακή και την πρώτη μέρα πήγα στο μαγαζί τους και ρώτησα γιατί δεν λένε την αλήθεια. Και μου λέει ο ένας "φίλε το ξέρουμε ότι δεν είσαι εσύ". Μου είπε ότι έχουν έρθει οι μανάδες των παιδιών (σ.σ.: των δραστών της επίθεσης) και ζήτησαν συγγνώμη γιατί είχαν πάρει ναρκωτικά».

 • Πρόεδρος: Ποιες μανάδες; Ποια παιδιά; Τι εννοείτε;
 • Κατηγορούμενος: Δεν ρώτησα τι εννοούσε, μου αρκούσε αυτό που άκουσα.
 • Πρόεδρος: Γιατί δεν είπε τα ίδια και στο δικαστήριο αυτός που σας μίλησε;
 • Κατηγορούμενος: Προφανώς του μιλάνε στο αυτί. Του λένε τι να πει.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου είπε στον κατηγορούμενο πως μοιάζει παράδοξο από τη μία να λέει πως δεν έχει σχέση με την Χρυσή Αυγή, ενώ ήταν ήδη κατηγορούμενος για την επίθεση στους αλιεργάτες, που έγινε τον Ιούνιο του 2012, και από την άλλη, να εντάσσεται στην τοπική του κόμματος τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους.

«Δεν είναι περίεργο να σας κατηγορούν ότι είστε μέλος της Χρυσής Αυγής και μετά να γίνεστε; Μήπως εξαρχής ήταν αλλιώς τα πράγματα;», του είπε η κυρία Λεπενιώτη.

 • Πρόεδρος: Είχατε ζητήσει ποτέ άδεια από τον Δήμο για ομιλία πολιτικού προσώπου;
 • Κατηγορούμενος: Ναι, από το δήμαρχο, να δώσει άδεια για ομιλία του Μιχαλολιάκου.
 • Πρόεδρος: Πότε έγινε αυτό; Έχει να κάνει με την επίθεση στους αλιεργάτες της 12ης Ιουνίου 2012. Πότε ζητάτε την άδεια, πριν ή μετά;
 • Κατηγορούμενος: Δεν θυμάμαι.
 • Πρόεδρος: Αν είναι πριν, πάλι είστε σε αντίθεση με αυτά που έχετε πει, ότι «εγώ δεν είμαι ιδεολογικά εκεί»…
 • Κατηγορούμενος: Μια εξυπηρέτηση έκανα σε ένα φίλο μου, τον Νίκο τον ταχυδρόμο, είναι χρυσαυγίτης…
 • Πρόεδρος: Ναι, όμως δηλώνετε σε εκείνους τους χρόνους ότι δεν έχετε καμία σχέση…

Ο Πανταζής παραδέχτηκε πως ήταν παρών στην επίθεση κατά μελών του ΠΑΜΕ τον Σεπτέμβριο του 2013. Ωστόσο η παραδοχή του δεν απασχόλησε σε αυτή τη φάση το δικαστήριο καθώς η συγκεκριμένη επίθεση θα εξεταστεί μετά.

  Ο Πανταζής αμφισβήτησε την ανακριτική διαδικασία και ανέφερε πως υπέβαλλε μήνυση κατά της ανακρίτριας για πιέσεις που ισχυρίζεται ότι του άσκησε προκειμένου να εμπλακεί στην υπόθεση ο Γιάννης Λαγός. Όπως είπε ο Πανταζής, η μήνυσή του έχει τεθεί στο αρχείο.