Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως σκοπός του ήταν να ρίξει τους τόνους και να αποφευχθούν τα επεισόδια.

Μάλιστα ισχυρίστηκε πως διατηρούσε καλή σχέση με τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ κάνοντας λόγο για «εργατική αλληλεγγύη», γεγονός που προκάλεσε το σχόλιο της προέδρου: «Αυτά που λέτε δεν συνηγορούν με το ότι ήσασταν στο δρόμο. Λέτε "φίλος", λέτε "αγαστή συνεργασία"...». «Αυτό πληρώνω. Επικράτησε η πολιτική τους βούληση» απάντησε ο κατηγορούμενος.

Αναφερόμενος στο περιστατικό ο κατηγορούμενος είπε πως «έπεσαν πέτρες. Μπορεί να υπήρχαν και άλλα αντικείμενα αλλά δεν μπορώ να ξέρω. Εγώ δεν κρατούσα τίποτα. Δεν κρατούσαμε σημαίες, αλλά μπορεί κι να υπήρχαν... αν ήρθαν άτομα μετά, συμπληρωματικά, δεν μπορώ να ξέρω».

Ωστόσο, ο κατηγορούμενος δεν κατάφερε να θυμηθεί λεπτομέρειες για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε αργότερα με τον τότε βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγό. «Δεν ξέρω αν με πήρε εκείνος τηλέφωνο ή εγώ, ούτε πώς έμαθε ότι χτύπησα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα απολογήθηκε ένας ακόμη κατηγορούμενος για την επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ ο οποίος αρνήθηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση ισχυριζόμενος ότι βρέθηκε τυχαία στο σημείο.