Μέχρι στιγμής φαίνεται να έχουμε προκύψει επιβαρυντικά στοιχεία για τρία άτομα: έναν μόνιμο υπαξιωματικό του ΠΝ (έχει μετατεθεί από το νησί στη Βόρειο Ελλάδα) και δύο πρώην πλέον στελέχη των ΟΥΚ, που έχουν ολοκληρώσει τη θητεία τους και είναι πολίτες. Άπαντες έχουν μεταφερθεί, μετά από εντολή στρατιωτικού εισαγγελέα, στη Λέρο ενώ έχει γίνει άρση του απορρήτου των επικοινωνιών τους. 

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι από τα κινητά τηλέφωνα έχουν προκύψει κρίσιμα στοιχεία για τη δράση των τριών, κάτι που ανάγκασε -προφανώς και υπό την πίεση της ανάκρισης- τον έναν να «σπάσει» και να ομολογήσει ότι εμπλέκεται στην κλοπή του βαρέως οπλισμού από τους σάκους μάχης των ΟΥΚ. 

Το ΓΕΝ ούτε διαψεύδει αλλά ούτε και επιβεβαιώνει το σενάριο πως οι κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράψει τους τρεις εμπλεκόμενους να βρίσκονται μαζί -πριν από περίπου ένα χρόνο-, χωρίς να έχουν σχετική άδεια, σε χώρο της αποθήκης οπλισμού σε ώρα της μέρας, που θεωρήθηκε ύποπτη.

Υπό διερεύνηση είναι επίσης το βγήκαν τα όπλα από τη μονάδα του ΠΝ, σε ποιους τα παρέδωσαν και που βρίσκονται σήμερα. Το ΓΕΝ διέψευσε την «είδηση» ότι εκλάπησαν 140 νάρκες, ενώ οι έρευνες παραμένουν σε πλήρη εξέλιξη!