Ο σκύλος επιτέθηκε στο δύο μηνών βρέφος και το τραυμάτισε σοβάρα.

Εκείνη την ώρα στο σπίτι ήταν μόνο η μητέρα με το άτυχο μωρό, αφού τα άλλα τρία παιδιά της οικογένειας ήταν στο σχολείο.

Η κατάθεση της 35χρονης μητέρας στην αστυνομία συγκλονίζει:

«Ο σύζυγος μου ήταν στην εργασία του. Εγώ ήμουν στο μπάνιο και καθάριζα. Το μωρό το είχα αφήσει στο σαλόνι., ενώ το ροτβάιλερ ήταν στο μπαλκόνι. Ξαφνικά ο σκύλος αγρίεψε τόσο πολύ που έσκισε τη σίτα της μπαλκονόπορτας και μπήκε στο σπίτι. Άρπαξε κατευθείαν το μωρό και άρχισε να το χτυπάει σε τοίχους και έπιπλα».

Με δύναμη ψυχής η μητέρα κατάφερε να βγάλει από τα δόντια του σκύλου το βρέφος και ως νοσηλεύτρια προσπάθησε να του δώσει τις πρώτες βοήθειες. Χωρίς να χάσει χρόνο μπήκε στο αυτοκίνητο της και μετέφερε το βρέφος στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης.

Σοκάρει το ιατρικό ανακοινωθέν

«Σήμερα το πρωί στις 09.40 πμ, βρέφος θήλυ 2 μηνών, μεταφέρθηκε νεκρό στα Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου μας από τη μητέρα του.

Κατά την αντικειμενική εξέταση δεν είχε αναπνοές, ούτε καρδιακή λειτουργία, δεν αντιδρούσε σε ερεθίσματα και δεν είχε επαφή με το περιβάλλον. Έφερε σε όλο τον κορμό αιματηρές εκδορές και εκχυμώσεις.

Αμέσως μετά την εισαγωγή του στα Εξωτερικά Ιατρεία έγινε καρδιοαναπνευστική ανάνηψη διάρκειας περίπου 30 λεπτών χωρίς αποτέλεσμα.

Η μητέρα υποστήριξε ότι ο σκύλος του σπιτιού επιτέθηκε στο βρέφος. Η σορός μεταφέρεται στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία».

Τι λένε οι γείτονες

Ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας περιγραφεί πώς βίωσε τις τελευταίες στιγμές, «κατεβαίνει έτσι με το μωρό στο χέρι, τρέχοντας στο αυτοκίνητο, βάζει μπροστά και εξαφανίζεται»

Οι γονείς και η γιαγιά του άτυχου βρέφους προσήχθησαν, ενώ μόνο η μητέρα συνελήφθη κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Αφέθηκε ελεύθερη με προφορική εντολή του εισαγγελέα, ενώ κατά την έξοδο της από το αστυνομικό τμήμα ήταν σε κατάσταση σοκ, υποβασταζόμενη και φορούσε ακόμα το νυχτικό της.

Οι γέιτονες κάνουν λόγο για ένα άγριο σκυλί, «είναι άγριο σκυλί, γαβγίζει άγρια», λέει ένας γείτονας.

«Το άκουγα κάθε πρωί και κάθε βράδυ, γενικά γάβγιζε κάθε μέρα, όλη μέρα. Το σκυλί προφανώς δεν είχε και πολύ μεγάλη επαφή με τον έξω κόσμο», προσθέτει μία κάτοικος της περιοχής.

Το ροτβάιλερ παρέλαβε από το σπίτι της οικογένειας κλιμάκιο της φιλοζωικής και θα εξεταστεί για να φανεί αν έχει δείγματα επιθετικής συμπεριφοράς.