Η δράση τους έλαβε τέλος το απόγευμα της Τρίτης 10 Σεπτεμβρίου, όταν συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών την ώρα που με την μέθοδο της απασχόλησης ετοιμάζονταν να κλέψουν έναν αληθινό τουρίστα. Όπως έγινε γνωστό, τον είχαν προσεγγίσει στην οδό Ερμού και του ζητούσαν δήθεν πληροφορίες, απασχολώντας τον με έναν χάρτη που είχαν μαζί τους και... ψαχουλεύοντας το εσωτερικό της τσάντας του.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Ασφάλειας Αθηνών, οι τρεις Βουλγάρες τουλάχιστον το τελευταίο τρίμηνο μετακινούνταν σε πολυσύχναστα σημεία εμπορικού, ιστορικού ή αρχαιολογικού ενδιαφέροντος του κέντρου της Αθήνας και εντόπιζαν τα θύματα τους είτε στο δρόμο, είτε σε καταστήματα είτε σε μέσα μαζικής μεταφοράς. Ακολούθως και με τη μέθοδο της απασχόλησης τους αφαιρούσαν τσάντες, πορτοφόλια, κινητά τηλέφωνα και διάφορα χρηματικά ποσά. 

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν 12 περιπτώσεις κλοπών από πεζούς, εκ των οποίων διαπράχθηκαν οι 6 εντός καταστημάτων, οι 5 στον δρόμο και 1 εντός τρόλεϊ. Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για την συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, συνεχίζονται.